Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Παπουτσάκια με κρέας
και μπεσαμέλ καπνιστής μελιτζάνας !!!



Μια ξεχωριστή συνταγή για παπουτσάκια μελιτζάνας απίστευτης νοστιμιάς, που μας εμπιστεύτηκε ο σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης του εστιατορίου Μάνη Μάνη.

Υλικά:   { Μερίδες: 4 }

•► 4 μελιτζάνες τσακώνικες
•► 400 γρ. μοσχάρι ελιά (ή 250γρ. αρνί από μπούτι και 200 γρ. μοσχαρίσια ελιά)
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► χυμό από 5 ντομάτες ώριμες
•► 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
•► λίγη ζάχαρη
•► ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

•► 4 μελιτζάνες φλάσκες
•► 50 γρ. αλεύρι
•► 200 γρ. γάλα
•► 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
•► λίγο μοσχοκάρυδο
•► λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

•► 50 γρ. γιαούρτι
•► 10 φύλλα δυόσμου
•► 30 ml ελαιόλαδο
•► ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις τσακώνικες μελιτζάνες κατά μήκος, τις χαράζετε και τις ξεπικρίζετε στο νερό. Τις λαδώνετε και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο με λίγο αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη για 15 λεπτά.

Καίτε τις φλάσκες μελιτζάνες στο γκαζάκι και μετά τις τρυπάτε και τις ψήνετε στο φούρνο στους 250οC μέχρι να μαλακώσουν.

Ψιλοκόβετε το κρέας (είναι πιο εύκολο αν το αφήσετε 1 ώρα στην κατάψυξη). Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρέας, αλάτι και πιπέρι και, αφού σοταριστούν κι αυτά, σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.

Για την μπεσαμέλ: Ξεφλουδίζετε τις ψημένες φλάσκες μελιτζάνες και αφήνετε την ψίχα τους σε σουρωτήρι. Κρατάτε το χυμό που θα βγάλουν μέσα σε ένα μπολ. Ύστερα ψιλοκόβετε τη στραγγισμένη ψίχα.

Ζεσταίνετε σε ξεχωριστό σκεύος λίγο λάδι και ψήνετε το αλεύρι. Ρίχνετε τον πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, το χυμό τους και το γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και στο τέλος αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.

Αραδιάζετε τις ψημένες τσακώνικες μελιτζάνες σε ένα ταψί, τις πιέζετε λίγο να δημιουργήσετε κοιλότητες και μοιράζετε από πάνω πρώτα το κρέας και μετά την μπεσαμέλ καπνιστής μελιτζάνας. Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα από πάνω και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Αναμιγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου ~ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :