Μια διαφορετική και πολύ δροσερή αγγουροσαλάτα με τη τηγανητή κάππαρη που ταιριάζει πολύ σε κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 2 αγγούρια μεγάλα καθαρισμένα
•► ⅓ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
•► 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
•► αλάτι
Για την τηγανητή κάππαρη
•► ½ φλιτζάνι κάππαρη
•► κορνφλάουρ (σχεδόν 2 κουτ. σούπας)
•► 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ
•► 1 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι από κρασί
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε την κάππαρη**: Αν είναι αλμυρή, τη μουσκεύετε για 1 ώρα σε καθαρό νερό για να ξαλμυρίσει και τη σουρώνετε. Την πασπαλίζετε με το κορνφλάουρ μέχρι να σκεπαστεί καλά και την τινάζετε σε σουρωτήρι για να φύγει το παραπανίσιο.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα την κάππαρη. Την κινείτε ώστε να απλωθεί στην επιφάνεια του τηγανιού και να είναι σε ένα επίπεδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, την τηγανίζετε για 1-2 λεπτά μέχρι να ξανθύνει και τη μεταφέρετε σε μπολ. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Κόβετε στο μεταξύ τα αγγούρια μακρόστενα, σαν μακριά σπιρτόξυλα αν έχετε το ειδικό εργαλείο ή σε λεπτές ροδέλες, τα αλατίζετε, τα ανακατεύετε με τα χέρια και τα βάζετε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά. Τα πιέζετε με ξύλινη κουτάλα για να βγουν τα παραπανίσια υγρά. Aνακατεύετε με το δυόσμο.
Χτυπάτε τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνετε τα αγγουράκια. Ανακατεύετε καλά και τα μοιράζετε σε τέσσερα μπολ. Μοιράζετε τα κομμένα ντοματίνια και γαρνίρετε με την τηγανητή κάππαρη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
** Περισσότερες λεπτομ. Για την κάππαρη στο Wiki
olivemagazine.gr
•► 2 αγγούρια μεγάλα καθαρισμένα
•► ⅓ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
•► 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
•► αλάτι
Για την τηγανητή κάππαρη
•► ½ φλιτζάνι κάππαρη
•► κορνφλάουρ (σχεδόν 2 κουτ. σούπας)
•► 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ
•► 1 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι από κρασί
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε την κάππαρη**: Αν είναι αλμυρή, τη μουσκεύετε για 1 ώρα σε καθαρό νερό για να ξαλμυρίσει και τη σουρώνετε. Την πασπαλίζετε με το κορνφλάουρ μέχρι να σκεπαστεί καλά και την τινάζετε σε σουρωτήρι για να φύγει το παραπανίσιο.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα την κάππαρη. Την κινείτε ώστε να απλωθεί στην επιφάνεια του τηγανιού και να είναι σε ένα επίπεδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, την τηγανίζετε για 1-2 λεπτά μέχρι να ξανθύνει και τη μεταφέρετε σε μπολ. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Κόβετε στο μεταξύ τα αγγούρια μακρόστενα, σαν μακριά σπιρτόξυλα αν έχετε το ειδικό εργαλείο ή σε λεπτές ροδέλες, τα αλατίζετε, τα ανακατεύετε με τα χέρια και τα βάζετε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά. Τα πιέζετε με ξύλινη κουτάλα για να βγουν τα παραπανίσια υγρά. Aνακατεύετε με το δυόσμο.
Χτυπάτε τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνετε τα αγγουράκια. Ανακατεύετε καλά και τα μοιράζετε σε τέσσερα μπολ. Μοιράζετε τα κομμένα ντοματίνια και γαρνίρετε με την τηγανητή κάππαρη.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
** Περισσότερες λεπτομ. Για την κάππαρη στο Wiki
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου