Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αγγουροσαλάτα με τηγανητή κάππαρη !!!



Μια διαφορετική και πολύ δροσερή αγγουροσαλάτα με τη τηγανητή κάππαρη που ταιριάζει πολύ σε κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }

•► 2 αγγούρια μεγάλα καθαρισμένα
•► ⅓ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
•► 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
•► αλάτι

Για την τηγανητή κάππαρη

•► ½ φλιτζάνι κάππαρη
•► κορνφλάουρ (σχεδόν 2 κουτ. σούπας)
•► 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ

•► 1 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι από κρασί
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο
•► αλάτι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε την κάππαρη**: Αν είναι αλμυρή, τη μουσκεύετε για 1 ώρα σε καθαρό νερό για να ξαλμυρίσει και τη σουρώνετε. Την πασπαλίζετε με το κορνφλάουρ μέχρι να σκεπαστεί καλά και την τινάζετε σε σουρωτήρι για να φύγει το παραπανίσιο.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα την κάππαρη. Την κινείτε ώστε να απλωθεί στην επιφάνεια του τηγανιού και να είναι σε ένα επίπεδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά, την τηγανίζετε για 1-2 λεπτά μέχρι να ξανθύνει και τη μεταφέρετε σε μπολ. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Κόβετε στο μεταξύ τα αγγούρια μακρόστενα, σαν μακριά σπιρτόξυλα αν έχετε το ειδικό εργαλείο ή σε λεπτές ροδέλες, τα αλατίζετε, τα ανακατεύετε με τα χέρια και τα βάζετε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά. Τα πιέζετε με ξύλινη κουτάλα για να βγουν τα παραπανίσια υγρά. Aνακατεύετε με το δυόσμο.

Χτυπάτε τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνετε τα αγγουράκια. Ανακατεύετε καλά και τα μοιράζετε σε τέσσερα μπολ. Μοιράζετε τα κομμένα ντοματίνια και γαρνίρετε με την τηγανητή κάππαρη.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

** Περισσότερες λεπτομ. Για την κάππαρη στο Wiki

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :