Όσο έχουμε ακόμη κολοκύθες τις “μεταμορφώνουμε” σε διάφορες νοστιμιές, όπως μια λαχταριστή μαρμελάδα.
Υλικά:   { Μερίδες: για 2 βάζα }
•► 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε μικρούς κύβους
•► 2 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε μικρούς κύβους
•► 750 γρ. ζάχαρη
•► 1 καψουλάκι βανιλίνης
•► ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
•► χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε την κολοκύθα και τα μήλα.
Ρίχνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 40 λεπτά ακόμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη βανίλια, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Tips:   from admin
•► Προσθέστε - αν θέλετε - 1 ξυλάκι κανέλας και αρκετά αποξηραμένα γαρύφαλλα !!!
Δείτε το παρακάτω video ...
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε μικρούς κύβους
•► 2 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε μικρούς κύβους
•► 750 γρ. ζάχαρη
•► 1 καψουλάκι βανιλίνης
•► ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
•► χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε την κολοκύθα και τα μήλα.
Ρίχνετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 40 λεπτά ακόμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τη βανίλια, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Tips:   from admin
•► Προσθέστε - αν θέλετε - 1 ξυλάκι κανέλας και αρκετά αποξηραμένα γαρύφαλλα !!!
Δείτε το παρακάτω video ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου