Κλασικά πιτάκια της ποντιακής κουζίνας, που φτιάχνονται στο πι και φι και κερδίζουν τις εντυπώσεις με την αφράτη ζύμη τους και τις ξεχωριστές γεμίσεις τους, που εκτός από φέτα μπορεί να είναι και λιωμένη βραστή πατάτα, ανακατεμένη με σοταρισμένο κρεμμύδι και λίγη ρίγανη.
Υλικά:   { Μερίδες: για 20 κομμάτια }
Για τη ζύμη
•► 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 φακελάκι μαγιά
•► 1ποτήρι νερό χλιαρό
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
•► μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
•► 500 γρ. φέτα σπασμένη
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε μακριά από ρεύματα, να φουσκώσει για 1 ώρα.
Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγετε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι σας.
Γεμίζετε με φέτα, κλείνετε και με πιρούνι στερεώνετε τις ενώσεις. Τρυπάτε τα πισία με πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Τηγανίζετε τα πισία να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Tips:
•► Μπορείτε μερικά πισία να τα κάνετε σκέτα και να τα περιχύσετε με μέλι.
•► Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
•► Μπορείτε να βάλλετε και κιμά η’’ ότι άλλο θέλετε.
Δείτε το κάτωθι video... ...
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τη ζύμη
•► 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 φακελάκι μαγιά
•► 1ποτήρι νερό χλιαρό
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
•► μίγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
•► 500 γρ. φέτα σπασμένη
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε μακριά από ρεύματα, να φουσκώσει για 1 ώρα.
Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα ανοίγετε στρογγυλά με τον πλάστη ή με το χέρι σας.
Γεμίζετε με φέτα, κλείνετε και με πιρούνι στερεώνετε τις ενώσεις. Τρυπάτε τα πισία με πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Τηγανίζετε τα πισία να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Tips:
•► Μπορείτε μερικά πισία να τα κάνετε σκέτα και να τα περιχύσετε με μέλι.
•► Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
•► Μπορείτε να βάλλετε και κιμά η’’ ότι άλλο θέλετε.
Δείτε το κάτωθι video... ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου