Αυτά τα μπισκοτένια μπαλάκια έχουν τριφτή ζύμη και μια καρδιά με 2 “μυστικά” - αμύγδαλο και λουκουμάκι.
Λόγω λουκουμιού ταιριάζουν πολύ με ελληνικό καφέ, αλλά συνοδεύουν ωραία όλα τα ροφήματα !!!
Σίγουρα δεν θα προλάβετε να τα δοκιμάσετε οι μεγάλοι γιατί θα έχουν περάσει σαν… σίφουνας οι ΜΙΚΡΟΙ που θα τα εξαφανίσουν !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 40 κομμάτια }
•► 10 λουκούμια μεγάλα, σκέτα ή αμυγδάλου
•► ½ κιλό αλεύρι μαλακό
•► ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 125 ml κρασί λευκό
•► 225 ml σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
•► μερικές σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
•► 40 αμύγδαλα ολόκληρα, ασπρισμένα
•► ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για μερικά λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνετε στο λάδι την εσάνς πικραμυγδάλου και, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το κρασί μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Κόβετε τα λουκούμια στα τέσσερα.
Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγετε στην παλάμη σας, βάζετε στο κέντρο από ένα ολόκληρο αμύγδαλο και ¼ λουκουμιού, τα διπλώνετε και πλάθετε μπαλάκια.
Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή το αλείφετε με ελαιόλαδο και αραδιάζετε μέσα τα λουκουμάτα. Βάζετε το ταψί και ψήνετε για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 10 λουκούμια μεγάλα, σκέτα ή αμυγδάλου
•► ½ κιλό αλεύρι μαλακό
•► ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 125 ml κρασί λευκό
•► 225 ml σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
•► μερικές σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
•► 40 αμύγδαλα ολόκληρα, ασπρισμένα
•► ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για μερικά λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνετε στο λάδι την εσάνς πικραμυγδάλου και, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το κρασί μέχρι να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Κόβετε τα λουκούμια στα τέσσερα.
Παίρνετε κομματάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγετε στην παλάμη σας, βάζετε στο κέντρο από ένα ολόκληρο αμύγδαλο και ¼ λουκουμιού, τα διπλώνετε και πλάθετε μπαλάκια.
Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή το αλείφετε με ελαιόλαδο και αραδιάζετε μέσα τα λουκουμάτα. Βάζετε το ταψί και ψήνετε για 15-20 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου