Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σπαγγέτι με πιπεριές χρωματιστές,
με κατίκι Δομοκού και κουκουνάρι !!!



Ένα πιάτο με ζυμαρικά απλό, νόστιμο, γρήγορο και χορταστικό.

Υλικά:

•► 1 πακέτο σπαγγέτι
•► 1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
•► 1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
•► 1 πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
•► 1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)
•► 200 γρ. κατίκι Δομοκού
•► 50 γρ. κουκουναρόσπορους ψημένους σε αντικολλητικό σκεύος
•► 1 & ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•► 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε όλες τις πιπεριές (και την καυτερή αν χρησιμοποιήσετε) και συνεχίζετε το σοτάρισμα περίπου για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την πάπρικα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά της. Αν θέλετε πιο μαλακές τις πιπεριές, προσθέτετε λίγο νερό και βράζετε για λίγο ακόμη. Καλό όμως είναι να μην τις αφήσετε να λιώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.

Προσθέτετε στη σάλτσα το κατίκι Δομοκού και όλο σχεδόν το μαϊντανό. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε καλά.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, πασπαλίζοντας το καθένα με λίγους καβουρδισμένους κουκουναρόσπορους και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :