Ένα πιάτο με ζυμαρικά απλό, νόστιμο, γρήγορο και χορταστικό.
Υλικά:
•► 1 πακέτο σπαγγέτι
•► 1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
•► 1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
•► 1 πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
•► 1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)
•► 200 γρ. κατίκι Δομοκού
•► 50 γρ. κουκουναρόσπορους ψημένους σε αντικολλητικό σκεύος
•► 1 & ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•► 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε όλες τις πιπεριές (και την καυτερή αν χρησιμοποιήσετε) και συνεχίζετε το σοτάρισμα περίπου για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την πάπρικα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά της. Αν θέλετε πιο μαλακές τις πιπεριές, προσθέτετε λίγο νερό και βράζετε για λίγο ακόμη. Καλό όμως είναι να μην τις αφήσετε να λιώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.
Προσθέτετε στη σάλτσα το κατίκι Δομοκού και όλο σχεδόν το μαϊντανό. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε καλά.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, πασπαλίζοντας το καθένα με λίγους καβουρδισμένους κουκουναρόσπορους και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
olivemagazine.gr
•► 1 πακέτο σπαγγέτι
•► 1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
•► 1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
•► 1 πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
•► 1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)
•► 200 γρ. κατίκι Δομοκού
•► 50 γρ. κουκουναρόσπορους ψημένους σε αντικολλητικό σκεύος
•► 1 & ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
•► 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε όλες τις πιπεριές (και την καυτερή αν χρησιμοποιήσετε) και συνεχίζετε το σοτάρισμα περίπου για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την πάπρικα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά της. Αν θέλετε πιο μαλακές τις πιπεριές, προσθέτετε λίγο νερό και βράζετε για λίγο ακόμη. Καλό όμως είναι να μην τις αφήσετε να λιώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.
Προσθέτετε στη σάλτσα το κατίκι Δομοκού και όλο σχεδόν το μαϊντανό. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε καλά.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, πασπαλίζοντας το καθένα με λίγους καβουρδισμένους κουκουναρόσπορους και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου