Τα πιο εύκολα και απολαυστικά cookies γίνονται και νηστίσιμα για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε και κατά τη σαρακοστή παρέα με το καφεδάκι και το ρόφημά σας.
Υλικά:   { Μερίδες: για 35-40 κομμάτια }
•► 1 & ½ φλιτζάνι νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
•► ½ φλιτζάνι μέλι
•► ½ φλιτζάνι ταχίνι
•► ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
•► 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
•► 1/3 φλιτζανιού καρύδια κοπανισμένα
•► 2 κουτ. σούπας σουσάμι
•► 5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
•► 1 κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ρηχό ταψί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε πάνω στη λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα cookies για 10 λεπτά ακριβώς. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα. Τα διατηρείτε σε πορσελάνινα ή γυάλινα δοχεία φύλαξης.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 & ½ φλιτζάνι νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
•► ½ φλιτζάνι μέλι
•► ½ φλιτζάνι ταχίνι
•► ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
•► 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
•► 1/3 φλιτζανιού καρύδια κοπανισμένα
•► 2 κουτ. σούπας σουσάμι
•► 5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
•► 1 κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ρηχό ταψί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε πάνω στη λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα cookies για 10 λεπτά ακριβώς. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα. Τα διατηρείτε σε πορσελάνινα ή γυάλινα δοχεία φύλαξης.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου