Μια πολύ νόστιμη και χορταστική ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι που μπορείτε να απολαύσετε και σαν κυρίως πιάτο.
Αν θέλετε μία πιο veggie εκδοχή της, απλά παραλείπετε τις γαρίδες.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 300 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια
•► 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
•► 100 γρ. ντοματίνια κόκκινα ή πολύχρωμα κομμένα στη μέση
•► 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
•► 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 200 γρ. γαρίδες
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
•► ¼ κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
•► 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
•► 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ, το ψιλοκόβετε σαν κους-κους και το μεταφέρετε σε μπολ.
Βράζετε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τις καθαρίζετε.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο, τον ξερό βασιλικό και τα αφήνετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να σοταριστούν. Ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνετε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε τη ζεστή σαλάτα πασπαλίζοντας με τα επιπλέον φρέσκα αρωματικά.
Tips:
•► Προσοχή, όταν πλύνετε το κουνουπίδι πρέπει να το στεγνώσετε καλά πριν το ψιλοκόψετε.
•► Επίσης, το κόψιμο στο μπλέντερ πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, ώστε να μην γίνει το κουνουπίδι σκόνη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 300 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια
•► 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
•► 100 γρ. ντοματίνια κόκκινα ή πολύχρωμα κομμένα στη μέση
•► 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
•► 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 200 γρ. γαρίδες
•► 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
•► ¼ κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
•► 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
•► 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ, το ψιλοκόβετε σαν κους-κους και το μεταφέρετε σε μπολ.
Βράζετε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τις καθαρίζετε.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο, τον ξερό βασιλικό και τα αφήνετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να σοταριστούν. Ρίχνετε τις γαρίδες, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνετε στο τηγάνι και τα υπόλοιπα υλικά και τις γαρίδες, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε τη ζεστή σαλάτα πασπαλίζοντας με τα επιπλέον φρέσκα αρωματικά.
Tips:
•► Προσοχή, όταν πλύνετε το κουνουπίδι πρέπει να το στεγνώσετε καλά πριν το ψιλοκόψετε.
•► Επίσης, το κόψιμο στο μπλέντερ πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, ώστε να μην γίνει το κουνουπίδι σκόνη.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου