Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Μαραθόπιτα ρολό… Υγιεινή και Γευστική !!!



Αγαπάμε τις πίτες και τις φτιάχνουμε με χίλιους – δυο τρόπους και άλλες τόσες γεμίσεις.

Ετοιμάσαμε λοιπόν και μια ωραία μαραθόπιτα σε ρολό που θα λατρέψετε κι εσείς !!!!

Υλικά:   { Μερίδες: για ένα ταψί διαμ. 28 εκ. }

Για τη ζύμη

•► 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 1 σφηνάκι ρακί
•► 350 ml νερό περίπου

Για τη γέμιση

•► 4 ματσάκια μάραθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένα
•► 600 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
•► 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
•► 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
•► ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την πίτα

•► 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► αλεύρι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:
Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ρακί, το αλάτι και τα ανακατεύετε. Αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο νερό ζυμώνοντας καλά μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη απαλή και ελαστική. Σκεπάζετε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτετε όλα τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σπανάκι και το μάραθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μίγμα να γίνει χλιαρό. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε το σοταρισμένο μίγμα σε ένα μπολ. Δεν αδειάζετε το μίγμα κατευθείαν από το τηγάνι για να μη μεταφερθούν και τα υγρά που ενδεχομένως έχουν βγάλει τα μάραθα και το σπανάκι. Προσθέτετε στο μπολ τον ανθότυρο και τα αβγά. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη.

Για την πίτα: Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και πλάθετε σε μπάλες. Πασπαλίζετε το τραπέζι με λίγο αλεύρι και βάζετε μια μπάλα ζύμης στο κέντρο. Με τον πλάστη βέργα την ανοίγετε σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορείτε. Κατά διαστήματα, πασπαλίζετε με αλεύρι για να μην κολλάει το φύλλο, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό πάχος.

Ραντίζετε περιμετρικά με λίγο ελαιόλαδο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φύλλο στη μέση. Βάζετε στην κομμένη πλευρά του πρώτου μισού φύλλου τρεις τέσσερις κουταλιές από τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Επαναλαμβάνετε και με το δεύτερο μισό φύλλο. Μεταφέρετε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Λαδώνετε καλά με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από την Ντίνα Νικολάου ~ Food Styling: Tina & Olivia Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr , rpntv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :