Ένα ξεχωριστό γλυκό του κουταλιού με φράουλα, διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει.
Το σιρόπι του δεν είναι πολύ δεμένο και διατηρείται στο ψυγείο.
Μπορείτε με αυτό να διακοσμήσετε τα γλυκά της επιλογής σας και διάφορες κρέμες, αλλά και να το βάλετε στο γιαουρτάκι σας ή σε μια φέτα ψωμί όπως ακριβώς κάνετε και με μια οποιαδήποτε μαρμελάδα.
Υλικά:
•► 500 γρ. φράουλες
•► 300 γρ. ζάχαρη
•► 3 κουτ. σούπας λικέρ λιμοντσέλο ή μαστίχα
•► μερικά φυλλαράκια Λουΐζας
•► 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένετε, καθαρίζετε και ζυγίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε λίγο νερό ίσα ίσα για να βρέξετε τη ζάχαρη. Τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση.
Τότε δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα ή με ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε στην άκρη. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το λικέρ, το λεμόνι και μερικά φυλλαράκια Λουΐζας και βράζετε δυνατά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μόλις το σιρόπι σας δέσει, προσθέτετε και πάλι τις φράουλες, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
Το μεταφέρετε σε βάζο και αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο γιατί παγωμένο είναι καλύτερο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. φράουλες
•► 300 γρ. ζάχαρη
•► 3 κουτ. σούπας λικέρ λιμοντσέλο ή μαστίχα
•► μερικά φυλλαράκια Λουΐζας
•► 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένετε, καθαρίζετε και ζυγίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε λίγο νερό ίσα ίσα για να βρέξετε τη ζάχαρη. Τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση.
Τότε δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα ή με ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε στην άκρη. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το λικέρ, το λεμόνι και μερικά φυλλαράκια Λουΐζας και βράζετε δυνατά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Μόλις το σιρόπι σας δέσει, προσθέτετε και πάλι τις φράουλες, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
Το μεταφέρετε σε βάζο και αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο γιατί παγωμένο είναι καλύτερο.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από την Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου