Μια γλυκιά πρόταση από την Καραϊβική, που θέλει τις μπανάνες καραμελωμένες και φλαμπαρισμένες με ρούμι και σβησμένες με λάιμ.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 4 μπανάνες
•► ½ φλιτζάνι ρούμι λευκό
•► 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
•► 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•► 1 λάιμ, το χυμό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λεπτά, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ να σβήσει.
Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια !!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 4 μπανάνες
•► ½ φλιτζάνι ρούμι λευκό
•► 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
•► 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•► 1 λάιμ, το χυμό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε και αφήνετε για 2 λεπτά, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ να σβήσει.
Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια !!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Νίκη Μηταρέα ~ Food Styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου