Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Γλυκιά κολοκυθόπιτα... Πεντανόστιμη !!!



Η γευστική και αρωματική κίτρινη κολοκύθα γίνεται πολύ νόστιμη γλυκιά πίτα. Θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, ενώ για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό έχουμε 2 παραλλαγές της κλασικής συνταγής.

Υλικά:   { Μερίδες: 20-24 κομμάτια }

•► 8 φύλλα για πίτες, χωριάτικα (του εμπορίου ή χειροποίητα)
•► 1 & ½ κιλό ψίχα από κολοκύθα κίτρινη
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 200 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
•► 100 γρ. ρύζι καρολίνα
•► 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο (προαιρετικά)
•► 1 κουτ. σούπας κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
•► ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► ζάχαρη άχνη ή μέλι και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Τρίβετε την ψίχα της κολοκύθας στον τρίφτη του κρεμμυδιού ή την περνάτε από τον τρίφτη του πολυμίξερ. Την αφήνετε σε σουρωτήρι μέχρι να αρχίσουν να φεύγουν τα υγρά της. Τη στραγγίζετε καλά με τα χέρια και την τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ.

Ανακατεύετε την κολοκύθα με το ρύζι, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το σουσάμι, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε σε λαδωμένο στενόμακρο ταψί δύο φύλλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες τους. Αλείφετε τα πάνω φύλλα με λάδι και στρώνετε άλλο ένα φύλλο από πάνω.

Χωρίζετε τη γέμιση στα τρία. Σκορπάτε το ⅓ πάνω από τα στρωμένα φύλλα και στρώνετε άλλο ένα φύλλο από πάνω. Το αλείφετε με λάδι και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.

Στρώνετε το προτελευταίο φύλλο από πάνω, το αλείφετε με λάδι και φέρνετε από κάτω τα φύλλα που εξέχουν από τις άκρες του ταψιού επάνω. Βρέχετε λίγο τις άκρες με νερό για να μη σπάσουν.

Στρώνετε το τελευταίο φύλλο από πάνω και σπρώχνετε τις άκρες μέσα και από κάτω από τις άκρες του ταψιού. Αλείφετε από πάνω με το υπόλοιπο λάδι.

Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα και να «στεγνώσει» η γέμιση. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή μέλι και κανέλα.

Tips:

► Παραλλαγή 1 ► Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και 3-4 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη ή ξανθή ή ακόμα λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε την πίτα σε ρολάκια. Τότε, χωρίζετε τη γέμιση σε 8 μερίδες. Παίρνετε ένα φύλλο, το αλείφετε με λάδι και στρώνετε μια μερίδα γέμισης στην άκρη του φύλλου κατά πλάτος. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα στα μισά του τυλίγματος. Τοποθετείτε το ρολό σε μακρόστενο ταψί και συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Ακουμπάτε τα ρολά δίπλα δίπλα στο ταψί και ψήνετε όπως στη συνταγή.

► Παραλλαγή 2 ► Σε αρκετά μέρη της Ελλάδας σιροπιάζουν την κολοκυθόπιτα. Αν το προτιμάτε, τότε θα φτιάξετε ένα σιρόπι με 1½ φλιτζάνι ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό, 1 ξυλάκι κανέλα και 1 κουτ. σούπας λεμόνι. Βράζετε τα υλικά για 5-7 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Όταν βγει η κολοκυθόπιτα από το φούρνο την περιχύνετε με το σιρόπι και αφήνετε να απορροφηθεί.



Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :