Στη συγκεκριμένη συνταγή ο χαλβάς δεν μπαίνει σε φόρμα για να πάρει το σχήμα της και να γίνει συμπαγής.
Μένει στην κατσαρόλα, «χτενίζεται» με το πιρούνι να γίνει αφράτος και σερβίρεται σε ατομικά μπολ για να πασπαλιστεί ζεστός ακόμα με ζάχαρη και κανέλα και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 νεροπότηρο σπορέλαιο (ή βούτυρο αγελάδος)
•► 2 νεροπότηρα ζάχαρη
•► 3 νεροπότηρα σιμιγδάλι χοντρό
•► 4 νεροπότηρα νερό
•► 50 γρ. κουκουναρόσπορους
Για το σερβίρισμα
•► λίγη ζάχαρη
•► λίγη κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση το σιρόπι. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το σιμιγδάλι και τους κουκουναρόσπορους. Καβουρδίζετε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι λίγο χρώμα. Το πόσο θα το καβουρδίσετε εξαρτάται από τα γούστα σας.
Μόλις καβουρδιστεί το σιμιγδάλι τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το σιρόπι με προσοχή γιατί πιτσιλάει πολύ και μπορεί να καείτε (καλό είναι να φοράτε ένα γάντι) και περιμένετε να σταματήσει το κόχλασμα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και ξαναβάζετε πάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πιει ο χαλβάς όλο το σιρόπι (γίνεται σαν λάσπη).
Τότε κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και από πάνω βάζετε το καπάκι. Λίγο πριν κρυώσει εντελώς ο χαλβάς τον χτενίζετε με ένα πιρούνι για να γίνει αφράτος.
Μοιράζετε το χαλβά σε ατομικά μπολ, ρίχνετε από πάνω λίγη ζάχαρη και κανέλα ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 νεροπότηρο σπορέλαιο (ή βούτυρο αγελάδος)
•► 2 νεροπότηρα ζάχαρη
•► 3 νεροπότηρα σιμιγδάλι χοντρό
•► 4 νεροπότηρα νερό
•► 50 γρ. κουκουναρόσπορους
Για το σερβίρισμα
•► λίγη ζάχαρη
•► λίγη κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση το σιρόπι. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το σιμιγδάλι και τους κουκουναρόσπορους. Καβουρδίζετε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι λίγο χρώμα. Το πόσο θα το καβουρδίσετε εξαρτάται από τα γούστα σας.
Μόλις καβουρδιστεί το σιμιγδάλι τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το σιρόπι με προσοχή γιατί πιτσιλάει πολύ και μπορεί να καείτε (καλό είναι να φοράτε ένα γάντι) και περιμένετε να σταματήσει το κόχλασμα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και ξαναβάζετε πάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πιει ο χαλβάς όλο το σιρόπι (γίνεται σαν λάσπη).
Τότε κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και από πάνω βάζετε το καπάκι. Λίγο πριν κρυώσει εντελώς ο χαλβάς τον χτενίζετε με ένα πιρούνι για να γίνει αφράτος.
Μοιράζετε το χαλβά σε ατομικά μπολ, ρίχνετε από πάνω λίγη ζάχαρη και κανέλα ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτος να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου