Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ο κλασικός πολίτικος χαλβάς !!!



Στη συγκεκριμένη συνταγή ο χαλβάς δεν μπαίνει σε φόρμα για να πάρει το σχήμα της και να γίνει συμπαγής.

Μένει στην κατσαρόλα, «χτενίζεται» με το πιρούνι να γίνει αφράτος και σερβίρεται σε ατομικά μπολ για να πασπαλιστεί ζεστός ακόμα με ζάχαρη και κανέλα και να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 1 νεροπότηρο σπορέλαιο (ή βούτυρο αγελάδος)
•► 2 νεροπότηρα ζάχαρη
•► 3 νεροπότηρα σιμιγδάλι χοντρό
•► 4 νεροπότηρα νερό
•► 50 γρ. κουκουναρόσπορους

Για το σερβίρισμα

•► λίγη ζάχαρη
•► λίγη κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση το σιρόπι. Το αποσύρετε από τη φωτιά.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το σιμιγδάλι και τους κουκουναρόσπορους. Καβουρδίζετε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι λίγο χρώμα. Το πόσο θα το καβουρδίσετε εξαρτάται από τα γούστα σας.

Μόλις καβουρδιστεί το σιμιγδάλι τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το σιρόπι με προσοχή γιατί πιτσιλάει πολύ και μπορεί να καείτε (καλό είναι να φοράτε ένα γάντι) και περιμένετε να σταματήσει το κόχλασμα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και ξαναβάζετε πάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πιει ο χαλβάς όλο το σιρόπι (γίνεται σαν λάσπη).

Τότε κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με μια πετσέτα και από πάνω βάζετε το καπάκι. Λίγο πριν κρυώσει εντελώς ο χαλβάς τον χτενίζετε με ένα πιρούνι για να γίνει αφράτος.

Μοιράζετε το χαλβά σε ατομικά μπολ, ρίχνετε από πάνω λίγη ζάχαρη και κανέλα ώστε να δημιουργηθεί μια κρούστα και σερβίρετε αμέσως.


Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτος να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :