Μια κλασική συνταγή για το αγαπημένο φρουτένιο επιδόρπιο που θέλει τα αχλάδια να βράζουν μέσα σε γλυκό κρασί μαζί με αρώματα βανίλιας και λεμονιού. Σερβίρεται με παγωτό ή χτυπημένο τυρί μασκαρπόνε.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 6 αχλάδια ελαφρώς ώριμα, καθαρισμένα
•► 1 λοβό βανίλιας
•► 750 ml κρασί άσπρο, γλυκό
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 200 ml νερό
•► χυμό από 1 λεμόνι + λίγο ξύσμα
Εκτέλεση:
Βάζετε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα (σε μία στρώση) και προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη και το νερό.
Σιγοβράζετε τα υλικά ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
Ανοίγετε τη βανίλια στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι και ρίχνετε τους σπόρους και το λοβό στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας πού και πού τα αχλάδια, ώστε να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
Βγάζετε από την κατσαρόλα τα αχλάδια, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε τον χυμό του λεμονιού και βράζετε το σιρόπι μέχρι να δέσει.
Μοιράζετε τα αχλάδια σε έξι πιάτα, περιχύνετε με το δεμένο σιρόπι και τα αφήνετε λίγο να ποτίσουν.
Συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή μασκαρπόνε αναμιγμένο με λίγη ζάχαρη άχνη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 6 αχλάδια ελαφρώς ώριμα, καθαρισμένα
•► 1 λοβό βανίλιας
•► 750 ml κρασί άσπρο, γλυκό
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 200 ml νερό
•► χυμό από 1 λεμόνι + λίγο ξύσμα
Εκτέλεση:
Βάζετε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα (σε μία στρώση) και προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη και το νερό.
Σιγοβράζετε τα υλικά ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.
Ανοίγετε τη βανίλια στα δύο με ένα κοφτερό μαχαίρι και ρίχνετε τους σπόρους και το λοβό στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας πού και πού τα αχλάδια, ώστε να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
Βγάζετε από την κατσαρόλα τα αχλάδια, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε τον χυμό του λεμονιού και βράζετε το σιρόπι μέχρι να δέσει.
Μοιράζετε τα αχλάδια σε έξι πιάτα, περιχύνετε με το δεμένο σιρόπι και τα αφήνετε λίγο να ποτίσουν.
Συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή μασκαρπόνε αναμιγμένο με λίγη ζάχαρη άχνη !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου