Ο χαλβάς έχει την τιμητική του σε κάθε ελληνικό τραπέζι.
Είναι από τα αγαπημένα γλυκά τόσο των μικρών μας φίλων όσο και των μεγαλύτερων.
Σήμερα λοιπόν - ο πολυαγαπημένος χαλβάς - μας συστήνεται με έναν πιο εξωτικό χαρακτήρα…!!!
Υλικά:
Για το χαλβά
•► 75 γρ. τρίμμα καρύδα
•► 400 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
•► 300 ml σπορέλαιο
•► ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι
•► 1250 ml νερό
•► 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση κι ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι και την ακουμπάτε σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Με μια ξύλινη κουτάλα ξεκινάτε και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά και να πάρει απαλό μπεζ χρώμα.
Έπειτα, προσθέτετε σταδιακά το σιρόπι και ανακατεύετε διαρκώς με προσοχή γιατί στην αρχή πιτσιλάει.
Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και το τρίμμα καρύδας και αφού γίνει ενιαίο μίγμα που θα αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αποσύρετε το χαλβά από τη φωτιά και αφήνετε να ηρεμήσει λίγο.
Μετά τον μεταφέρετε στη φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει. Τον ξεφορμάρετε την τελευταία στιγμή που θα θέλετε να τον σερβίρετε, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον τρίμμα καρύδας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για το χαλβά
•► 75 γρ. τρίμμα καρύδα
•► 400 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
•► 300 ml σπορέλαιο
•► ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το σιρόπι
•► 1250 ml νερό
•► 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση κι ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι και την ακουμπάτε σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Με μια ξύλινη κουτάλα ξεκινάτε και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά και να πάρει απαλό μπεζ χρώμα.
Έπειτα, προσθέτετε σταδιακά το σιρόπι και ανακατεύετε διαρκώς με προσοχή γιατί στην αρχή πιτσιλάει.
Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και το τρίμμα καρύδας και αφού γίνει ενιαίο μίγμα που θα αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αποσύρετε το χαλβά από τη φωτιά και αφήνετε να ηρεμήσει λίγο.
Μετά τον μεταφέρετε στη φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει. Τον ξεφορμάρετε την τελευταία στιγμή που θα θέλετε να τον σερβίρετε, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον τρίμμα καρύδας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου