Κρέπες που τυλίγουν μέσα τους ελαφρώς καραμελωμένα φρούτα και σερβίρονται με σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με μπράντι και πορτοκαλάτη αφράτη σαντιγί.
Ένα επιδόρπιο πληθωρικό που συγκινεί πάντα τους ευαίσθητους… ουρανίσκους !!!
Υλικά: { Για 12 τεμάχια }
Για τις κρέπες
•► 100 γρ. αλεύρι
•► 1 φλιτζάνι γάλα
•► 2 αβγά
•► 15 γρ. βούτυρο λιωμένο
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► βούτυρο για το τηγάνι
Για τη γέμιση
•► 2 αχλάδια, σε κομματάκια
•► 2 μήλα, σε κομματάκια
•► 2 μπανάνες, σε κομματάκια
•► 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•► 1 κρασοπότηρο μπράντι
Για την κρέμα πορτοκαλιού
•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
•► 1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier
•► 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 κρασοπότηρο γάλα φρέσκο
•► 4 κουτ. σούπας μπράντι
Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνετε τις κρέπες: χτυπάτε στο μπλέντερ το αλεύρι με το γάλα, τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας νεράκι και τα χτυπάτε ξανά. Φυλάτε το μίγμα στο ψυγείο.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό σαγανάκι διαμέτρου 16εκ. και το ζεσταίνετε στο μάτι. Παίρνετε για μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ και ρίχνετε στο τηγάνι λίγο από το μίγμα για κρέπες. Το απλώνετε κουνώντας για να πιάσει όλη την επιφάνεια και το αφήνετε στη φωτιά για να σφίξει.
Γυρίζετε την κρέπα από την άλλη και την αφήνετε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
Ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκαλιού: σ’ ένα μπολάκι ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να περιμένουν.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Προσθέτετε λίγο λίγο το μίγμα της αρωματισμένης ζάχαρης άχνης, περιμένοντας να απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα πριν βάλετε την επόμενη. Φυλάτε την αρωματισμένη κρέμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε το γάλα και το μπράντι σε κατσαρολάκι. Αφήνετε να ζεσταθούν καλά χωρίς να πάρουν βράση, σπάζετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη ρίχνετε στο γάλα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ήρεμα, ανακατεύοντας πού και πού.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομματάκια των φρούτων. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε τα υλικά σας.
Σβήνετε με το μπράντι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αδειάζετε τα φρουτάκια σ’ ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Παίρνετε τις κρέπες σας και τις γεμίζετε με τα φρουτάκια τυλίγοντάς τες σε ρολό. Τις ακουμπάτε σε πιατέλα, τις περιχύνετε με τη σος σοκολάτας και τις διακοσμείτε με την αρωματισμένη κρέμα.
Tips:
Μπορείτε να σερβίρετε τις κρέπες μία μία σε ατομικά πιάτα ή όλες μαζί σε πιατέλα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τις κρέπες
•► 100 γρ. αλεύρι
•► 1 φλιτζάνι γάλα
•► 2 αβγά
•► 15 γρ. βούτυρο λιωμένο
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► βούτυρο για το τηγάνι
Για τη γέμιση
•► 2 αχλάδια, σε κομματάκια
•► 2 μήλα, σε κομματάκια
•► 2 μπανάνες, σε κομματάκια
•► 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•► 1 κρασοπότηρο μπράντι
Για την κρέμα πορτοκαλιού
•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
•► 1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier
•► 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 κρασοπότηρο γάλα φρέσκο
•► 4 κουτ. σούπας μπράντι
Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνετε τις κρέπες: χτυπάτε στο μπλέντερ το αλεύρι με το γάλα, τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας νεράκι και τα χτυπάτε ξανά. Φυλάτε το μίγμα στο ψυγείο.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό σαγανάκι διαμέτρου 16εκ. και το ζεσταίνετε στο μάτι. Παίρνετε για μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ και ρίχνετε στο τηγάνι λίγο από το μίγμα για κρέπες. Το απλώνετε κουνώντας για να πιάσει όλη την επιφάνεια και το αφήνετε στη φωτιά για να σφίξει.
Γυρίζετε την κρέπα από την άλλη και την αφήνετε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
Ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκαλιού: σ’ ένα μπολάκι ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να περιμένουν.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Προσθέτετε λίγο λίγο το μίγμα της αρωματισμένης ζάχαρης άχνης, περιμένοντας να απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα πριν βάλετε την επόμενη. Φυλάτε την αρωματισμένη κρέμα στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε το γάλα και το μπράντι σε κατσαρολάκι. Αφήνετε να ζεσταθούν καλά χωρίς να πάρουν βράση, σπάζετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη ρίχνετε στο γάλα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ήρεμα, ανακατεύοντας πού και πού.
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομματάκια των φρούτων. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε τα υλικά σας.
Σβήνετε με το μπράντι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αδειάζετε τα φρουτάκια σ’ ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Παίρνετε τις κρέπες σας και τις γεμίζετε με τα φρουτάκια τυλίγοντάς τες σε ρολό. Τις ακουμπάτε σε πιατέλα, τις περιχύνετε με τη σος σοκολάτας και τις διακοσμείτε με την αρωματισμένη κρέμα.
Tips:
Μπορείτε να σερβίρετε τις κρέπες μία μία σε ατομικά πιάτα ή όλες μαζί σε πιατέλα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου