Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Κρέπες με φρούτα και σάλτσα σοκολάτας !!!



Κρέπες που τυλίγουν μέσα τους ελαφρώς καραμελωμένα φρούτα και σερβίρονται με σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με μπράντι και πορτοκαλάτη αφράτη σαντιγί.

Ένα επιδόρπιο πληθωρικό που συγκινεί πάντα τους ευαίσθητους… ουρανίσκους !!!

Υλικά: { Για 12 τεμάχια }

Για τις κρέπες

•► 100 γρ. αλεύρι
•► 1 φλιτζάνι γάλα
•► 2 αβγά
•► 15 γρ. βούτυρο λιωμένο
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► βούτυρο για το τηγάνι

Για τη γέμιση

•► 2 αχλάδια, σε κομματάκια
•► 2 μήλα, σε κομματάκια
•► 2 μπανάνες, σε κομματάκια
•► 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•► 1 κρασοπότηρο μπράντι

Για την κρέμα πορτοκαλιού

•► 200 γρ. κρέμα γάλακτος
•► 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
•► 1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier
•► 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για τη σάλτσα σοκολάτας

•► 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 1 κρασοπότηρο γάλα φρέσκο
•► 4 κουτ. σούπας μπράντι

Εκτέλεση:

Πρώτα φτιάχνετε τις κρέπες: χτυπάτε στο μπλέντερ το αλεύρι με το γάλα, τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας νεράκι και τα χτυπάτε ξανά. Φυλάτε το μίγμα στο ψυγείο.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό σαγανάκι διαμέτρου 16εκ. και το ζεσταίνετε στο μάτι. Παίρνετε για μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ και ρίχνετε στο τηγάνι λίγο από το μίγμα για κρέπες. Το απλώνετε κουνώντας για να πιάσει όλη την επιφάνεια και το αφήνετε στη φωτιά για να σφίξει.

Γυρίζετε την κρέπα από την άλλη και την αφήνετε να ψηθεί για 1 λεπτό ακόμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.

Ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκαλιού: σ’ ένα μπολάκι ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να περιμένουν.

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Προσθέτετε λίγο λίγο το μίγμα της αρωματισμένης ζάχαρης άχνης, περιμένοντας να απορροφηθεί η προηγούμενη ποσότητα πριν βάλετε την επόμενη. Φυλάτε την αρωματισμένη κρέμα στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε το γάλα και το μπράντι σε κατσαρολάκι. Αφήνετε να ζεσταθούν καλά χωρίς να πάρουν βράση, σπάζετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη ρίχνετε στο γάλα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ήρεμα, ανακατεύοντας πού και πού.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομματάκια των φρούτων. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε τα υλικά σας.

Σβήνετε με το μπράντι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αδειάζετε τα φρουτάκια σ’ ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Παίρνετε τις κρέπες σας και τις γεμίζετε με τα φρουτάκια τυλίγοντάς τες σε ρολό. Τις ακουμπάτε σε πιατέλα, τις περιχύνετε με τη σος σοκολάτας και τις διακοσμείτε με την αρωματισμένη κρέμα.

Tips:

Μπορείτε να σερβίρετε τις κρέπες μία μία σε ατομικά πιάτα ή όλες μαζί σε πιατέλα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή απο Ηλίας Μαμαλάκης

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :