Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Γιαούρτι αρωματισμένο με λάιμ
και με κομπόστα αχλάδι !!!



Ένα εύκολο και πολύ δροσερό επιδόρπιο, που συνδυάζει το ελαφρύ γιαούρτι με τα πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών και μία λαχταριστή κομπόστα αχλάδι.

Ιδανικό κλείσιμο για κάθε τραπέζι !!!

Υλικά:   { Για 5 Μερίδες }

•► 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
•► ξύσμα από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
•► 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
•► 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 6 αχλάδια
•► 1 νεροπότηρο ζάχαρη κρυσταλλική
•► 3 κουτ. σούπας τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Βάζετε τα δύο διαφορετικά ξύσματα από τα λάιμ και το λεμόνι σε ένα μπολάκι, ρίχνετε μέσα τις τρεις κουταλιές σούπας ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να “λασπώσουν”.

Προσθέτετε και το λιμοντσέλο και αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Για να ετοιμάσετε την κομπόστα αχλάδι καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα τους και το κοτσάνι, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα φυλάτε σκεπασμένα στο ψυγείο.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνετε στο μάτι μέχρι να γίνει μια πολύ ξανθιά καραμέλα.

Ρίχνετε μέσα 1½ νεροπότηρο καυτό νερό, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει το νερό και να λιώσει εντελώς η καραμέλα.

Ρίχνετε μέσα στην καραμέλα τα καθαρισμένα αχλάδια και βράζετε σε μέτρια φωτιά, όχι περισσότερο από 10 λεπτά.

Αν θέλετε αρωματίζετε με λίγη κανέλα και γαρίφαλο, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.

Τα βάζετε στο ψυγείο και τα παγώνετε καλά μαζί με τη σάλτσα τους.

Βγάζετε το γιαούρτι από το ψυγείο, το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το μίγμα από τα ξύσματα και το λιμοντσέλο και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε το γιαούρτι στο ψυγείο έως την ώρα του σερβιρίσματος.

Πριν σερβίρετε προσθέστε αχλάδια και λίγη από τη σάλτσα τους και πασπαλίστε με τρούφα σοκολάτας.

Σε ξεχωριστό μπολ βάλτε όσα αχλάδα και σάλτσα περίσσεψαν για να προσθέτει ο καθένας ελεύθερα όση επιπλέον κομπόστα θέλει στο γιαούρτι του.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :