Ένα γλυκάκι ισορροπημένο και δροσερό, με γεύσεις που όμορφα θα συνδυάζετε με ένα φλιτζάνι ελληνικό αρωματικό καφέ.
Υλικά:   { Για 12 Μερίδες }
•► 36 μεγάλοι χουρμάδες
•► 200 γρ. ανθότυρο
•► 3 κουτ. σούπας μέλι
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► 150 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση:
Χαράσσετε κατά μήκος τους χουρμάδες, τους ανοίγετε, αφαιρείτε το κουκούτσι, φροντίζοντας να μην κοπούν στα δύο και τους ακουμπάτε σε ένα δισκάκι.
Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε δυνατά ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πασπαλίζετε με την κανέλα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.
Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τους χουρμάδες με το μίγμα αφήνοντάς τους ελαφρώς ανοιχτούς. Αφού τους γεμίσετε όλους σε ένα σαγανάκι ροδίζετε λίγο τα αμύγδαλα φιλέ.
Τα σπάτε σε μικρότερα κομμάτια και πανάρετε τους χουρμάδες στα αμύγδαλα ώστε να κολλήσουν επάνω στο μίγμα τυριού.
Τους τοποθετείτε κυκλικά σε στρογγυλή πιατέλα, τους βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν και τους σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος με ένα ωραίο αρωματικό καφέ της επιλογής σας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 36 μεγάλοι χουρμάδες
•► 200 γρ. ανθότυρο
•► 3 κουτ. σούπας μέλι
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► 150 γρ. αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση:
Χαράσσετε κατά μήκος τους χουρμάδες, τους ανοίγετε, αφαιρείτε το κουκούτσι, φροντίζοντας να μην κοπούν στα δύο και τους ακουμπάτε σε ένα δισκάκι.
Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε δυνατά ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πασπαλίζετε με την κανέλα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.
Με ένα κουταλάκι γεμίζετε τους χουρμάδες με το μίγμα αφήνοντάς τους ελαφρώς ανοιχτούς. Αφού τους γεμίσετε όλους σε ένα σαγανάκι ροδίζετε λίγο τα αμύγδαλα φιλέ.
Τα σπάτε σε μικρότερα κομμάτια και πανάρετε τους χουρμάδες στα αμύγδαλα ώστε να κολλήσουν επάνω στο μίγμα τυριού.
Τους τοποθετείτε κυκλικά σε στρογγυλή πιατέλα, τους βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν και τους σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος με ένα ωραίο αρωματικό καφέ της επιλογής σας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου