Ένα πολύ νόστιμο πιλάφι με φρέσκα ανοιξιάτικα λαχανικά που θα απολαύσετε ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως συνοδευτικό για ψητό κρέας, πουλερικά ή ψάρι στο κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 300 γρ. ρύζι για πιλάφι
•► 6 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες καλά { δείτε ΠΩΣ παρακάτω }
•► 300 γρ. αρακά ξεσπυρισμένο
•► 2 καρότα, σε ροδέλες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο
•► 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, βάζετε τις αγκινάρες και τις σοτάρετε ελαφρά.
Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Κατόπιν, βγάζετε με προσοχή τις αγκινάρες και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε, περιμένετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά της κατσαρόλας.
Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το βάζετε σε στρογγυλή φόρμα. Την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζετε το ρύζι με το μάραθο και διακοσμείτε γύρω γύρω με τις αγκινάρες. Το σερβίρετε χλιαρό.
Σημαντική Σημείωση:
Δείτε πώς θα καθαρίσετε τις φρέσκες αγκινάρες ΕΔΩ.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 300 γρ. ρύζι για πιλάφι
•► 6 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες καλά { δείτε ΠΩΣ παρακάτω }
•► 300 γρ. αρακά ξεσπυρισμένο
•► 2 καρότα, σε ροδέλες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ μάραθο ψιλοκομμένο
•► 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, βάζετε τις αγκινάρες και τις σοτάρετε ελαφρά.
Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Κατόπιν, βγάζετε με προσοχή τις αγκινάρες και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε, περιμένετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά της κατσαρόλας.
Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το βάζετε σε στρογγυλή φόρμα. Την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζετε το ρύζι με το μάραθο και διακοσμείτε γύρω γύρω με τις αγκινάρες. Το σερβίρετε χλιαρό.
Σημαντική Σημείωση:
Δείτε πώς θα καθαρίσετε τις φρέσκες αγκινάρες ΕΔΩ.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου