Μια γλυκιά και λαχταριστή σάλτσα που συνοδεύει με μεγάλη επιτυχία παγωτά, κρέπες και γιαούρτι και διακοσμεί τούρτες και τάρτες, δίνοντας σε όλα υπέροχη γεύση καραμέλας.
Υλικά:
•► 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 20 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μόνη της σε μεσαία φωτιά και περιμένετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα.
Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη γύρω - γύρω από το τηγάνι, πιάνετε το τηγάνι και το κουνάτε κυκλικά, το ξαναβάζετε στη φωτιά κι επαναλαμβάνετε μέχρι να υγροποιηθεί όλη η ζάχαρη.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε γρήγορα με αβγοδάρτη.
Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτετε πολύ προσεχτικά τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.
Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει καλά η καραμέλα.
Αδειάζετε την butterscotch σε ένα μπολάκι και την αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Tips:
•► Όταν προσθέτετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην καραμέλα το μίγμα φουσκώνει και κοχλάζει έντονα. Μην σας ανησυχεί, είναι φυσιολογικό.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 20 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη μόνη της σε μεσαία φωτιά και περιμένετε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα.
Όταν αρχίσει να υγροποιείται η ζάχαρη γύρω - γύρω από το τηγάνι, πιάνετε το τηγάνι και το κουνάτε κυκλικά, το ξαναβάζετε στη φωτιά κι επαναλαμβάνετε μέχρι να υγροποιηθεί όλη η ζάχαρη.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε γρήγορα με αβγοδάρτη.
Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτετε πολύ προσεχτικά τη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.
Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει μια βράση και να λιώσει καλά η καραμέλα.
Αδειάζετε την butterscotch σε ένα μπολάκι και την αφήνετε να κρυώσει καλά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Tips:
•► Όταν προσθέτετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην καραμέλα το μίγμα φουσκώνει και κοχλάζει έντονα. Μην σας ανησυχεί, είναι φυσιολογικό.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video… …
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου