Ένα ξεχωριστό και πολύ λαχταριστό γλύκισμα που συνδυάζει τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά με μοτσαρέλα.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 2 νεροπότηρα σιμιγδάλι
•► 200 γρ. μοτσαρέλα
•► 150 γρ. βούτυρο
•► 4 νεροπότηρα γάλα ζεστό
•► 2 νεροπότηρα ζάχαρη άχνη
•► 3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
(ή αμύγδαλα καθαρισμένα ή φουντούκια)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρώς τα κουκουνάρια.
Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κιτρινίσει και να καβουρντιστούν τα κουκουνάρια, για περίπου 10 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το γάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε το γάλα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να σφίξει το σιμιγδάλι.
Σε αυτήν τη φάση σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χαλβά να ψηθεί για 3 λεπτά ακόμα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να σωθούν όλα τα υγρά.
Κόβετε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Σκεπάζετε πάλι με το καπάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Έτσι θα λιώσει το τυρί με τη θερμοκρασία που υπάρχει.
Αφήνετε τον χαλβά για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και τον σερβίρετε συνοδεύοντας με παγωτό.
Γαρνίρετε προαιρετικά με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 2 νεροπότηρα σιμιγδάλι
•► 200 γρ. μοτσαρέλα
•► 150 γρ. βούτυρο
•► 4 νεροπότηρα γάλα ζεστό
•► 2 νεροπότηρα ζάχαρη άχνη
•► 3 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
(ή αμύγδαλα καθαρισμένα ή φουντούκια)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρώς τα κουκουνάρια.
Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κιτρινίσει και να καβουρντιστούν τα κουκουνάρια, για περίπου 10 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το γάλα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε το γάλα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να σφίξει το σιμιγδάλι.
Σε αυτήν τη φάση σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χαλβά να ψηθεί για 3 λεπτά ακόμα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να σωθούν όλα τα υγρά.
Κόβετε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και τη ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Σκεπάζετε πάλι με το καπάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Έτσι θα λιώσει το τυρί με τη θερμοκρασία που υπάρχει.
Αφήνετε τον χαλβά για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και τον σερβίρετε συνοδεύοντας με παγωτό.
Γαρνίρετε προαιρετικά με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δήμητρα Νάνου ~ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου