Μια χορτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, αλλά με ένα χυλό από καλαμποκάλευρο, γιαούρτι και αβγά.
Υλικά:   { Μερίδες: για 16-20 κομμάτια }
•► 500 γρ. καλαμποκίσιο αλεύρι
•► 1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπατα, άγρια χόρτα) καθαρισμένα, πλυμένα
•► 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
•► ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο ή άλλα μυρωδικά ανακατεμένα
•► 350 γρ. φέτα τριμμένη
•► 3 αβγά χτυπημένα
•► 250 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο + ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο, ανακατεμένα
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε όλα τα χόρτα και μυρωδικά σε μεγάλο στραγγιστήρι και τα πασπαλίζετε με αρκετό αλάτι. Τα τρίβετε με το χέρι και τα αφήνετε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Μετά τα στύβετε καλά με το χέρι και τα ρίχνετε σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε και τη φέτα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και ⅓ από το μίγμα λαδιού - βούτυρου και ανακατεύετε.
Στο μεταξύ φτιάχνετε το χυλό: Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ το καλαμποκίσιο αλεύρι, τα αβγά και το γιαούρτι. Πρέπει να γίνει ένας μέτριος χυλός που να μην πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Αν είναι πολύ πηχτός, τον αραιώνετε με λίγο γάλα.
Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί (διαμέτρου 32-34εκ.) και απλώνετε το μισό χυλό ομοιόμορφα. Σκορπάτε από πάνω τη γέμιση των χόρτων ώστε να είναι το ίδιο πάχος παντού. Απλώνετε τον υπόλοιπο χυλό από πάνω. Δεν χρειάζεται να είναι τελείως σκεπασμένα τα χόρτα.
Περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μίγμα λαδιού - βούτυρου και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. καλαμποκίσιο αλεύρι
•► 1 κιλό χόρτα διάφορα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπατα, άγρια χόρτα) καθαρισμένα, πλυμένα
•► 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
•► ½ ματσάκι άνηθο ή μάραθο ή άλλα μυρωδικά ανακατεμένα
•► 350 γρ. φέτα τριμμένη
•► 3 αβγά χτυπημένα
•► 250 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο + ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο, ανακατεμένα
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε όλα τα χόρτα και μυρωδικά σε μεγάλο στραγγιστήρι και τα πασπαλίζετε με αρκετό αλάτι. Τα τρίβετε με το χέρι και τα αφήνετε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Μετά τα στύβετε καλά με το χέρι και τα ρίχνετε σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε και τη φέτα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε και ⅓ από το μίγμα λαδιού - βούτυρου και ανακατεύετε.
Στο μεταξύ φτιάχνετε το χυλό: Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ το καλαμποκίσιο αλεύρι, τα αβγά και το γιαούρτι. Πρέπει να γίνει ένας μέτριος χυλός που να μην πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Αν είναι πολύ πηχτός, τον αραιώνετε με λίγο γάλα.
Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί (διαμέτρου 32-34εκ.) και απλώνετε το μισό χυλό ομοιόμορφα. Σκορπάτε από πάνω τη γέμιση των χόρτων ώστε να είναι το ίδιο πάχος παντού. Απλώνετε τον υπόλοιπο χυλό από πάνω. Δεν χρειάζεται να είναι τελείως σκεπασμένα τα χόρτα.
Περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μίγμα λαδιού - βούτυρου και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου