Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Τάρτες σοκολάτας γάλακτος !!!



Ο ζαχαροπλάστης Γιάννης Λιάνης μας δίνει μια λαχταριστή και πολύ σοκολατένια συνταγή για τάρτα.

Υλικά:   { Μερίδες: για 10 ατομικές τάρτες }

Για τη ζύμη τάρτας

•► 240 γρ. βούτυρο αγελαδινό 82% σε θερμοκρασία δωματίου
•► 300 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 40 γρ. κακάο
•► 220 γρ. ζάχαρη
•► 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 4 αβγά

Για τη μους σοκολάτας γάλακτος

•► 500 ml κρέμα γάλακτος
•► 500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για την γκανάζ γάλακτος

•► 500 ml κρέμα γάλακτος
•► 700 γρ. σοκολάτα γάλακτος
•► 20 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε τη μους: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μπολ.

Ρίχνετε μέσα στο μπολ τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με μια μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες και μετά το ρίχνετε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε με το σύρμα να αφρατέψει.

Για να ετοιμάσετε τη βάση της τάρτας: Ρίχνετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και με το φτερό ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσετε μια εύπλαστη ζύμη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Πάνω σε επιφάνεια εργασίας ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος περίπου 2χιλ., κόβετε με κουπ πατ στρογγυλά κομμάτια και «ντύνετε» με αυτά τον πάτο και τα πλαϊνά 10 ατομικών ταρτιέρων.

Βάζετε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις ξεφουρνίζετε και τις ξεφορμάρετε μετά από λίγο. Όταν κρυώσουν βάζετε τη μους σοκολάτας σε κορνέ και τις γεμίζετε.

Για να ετοιμάσετε την γκανάζ: Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος.

Μέσα σε ένα μπολ σπάτε τη σοκολάτα, προσθέτετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Όταν κρυώσει και όσο ακόμα είναι ρευστή περιχύνετε με αυτήν τις τάρτες και πασπαλίζετε με κομματάκια σοκολάτας. Περιμένετε να σταθεροποιηθεί η γκανάζ πριν σερβίρετε.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή απο Γιάννης Λιάνης

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :