Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Μήλα ψητά με crème anglaise βανίλια !!!



Ολόκληρα μήλα πασπαλίζονται με μίγμα ζάχαρης και κανέλας, ψήνονται στο φούρνο με βούτυρο και σερβίρονται με βελούδινη crème anglaise.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 6 μήλα golden ή ξινόμηλα
•► 250 γρ. ζάχαρη ξανθή
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
•► 100 γρ. βούτυρο 82%

Για την crème anglaise

•► 250 ml γάλα πλήρες
•► 250 ml κρέμα γάλακτος
•► 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 5 κρόκους αβγών
•► 1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα σκεύος ανακατεύετε τη ζάχαρη με τη κανέλα.

Ετοιμάζετε τα μήλα: Καθαρίζετε τα μήλα και αφαιρείτε από το κέντρο τα κουκούτσια, χωρίς να τα κόψετε. Τα βρέχετε και τα πασπαλίζετε ένα προς ένα με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.

Στη συνέχεια βάζετε περίπου 15γρ. βούτυρο στο κέντρο του κάθε μήλου και τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.

Τα τοποθετείτε σε ταψί, στο οποίο έχετε βάλει νερό σε ύψος 1εκ. (μπεν-μαρί).

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι τα μήλα να απορροφήσουν το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Ετοιμάζετε την crème anglaise: Σε ένα σκεύος ανακατεύετε με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το λοβό της βανίλιας σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να πάρει μία βράση.

Στη συνέχεια το προσθέτετε στο μπολ με τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με μαρίζ.

Βάζετε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά για να παστεριωθεί το αβγό και να δημιουργηθεί μία παχύρευστη κρέμα.

Εάν διαθέτετε θερμόμετρο η θερμοκρασία της κρέμας θα πρέπει να είναι στους 82-84°C.

Προσοχή, η κρέμα δεν πρέπει να βράσει γιατί θα κόψει.

Κατεβάζετε την crème anglaise από τη φωτιά και σουρώνετε αμέσως για να αφαιρέσετε τη φρέσκια βανίλια.

Σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια της, και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εάν δεν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε ζεστή.

Σερβίρετε τα μήλα και τα περιχύνετε με 100 γρ. crème anglaise ανά τεμάχιο.

Tips:

►► Μην παραψήσετε τα μήλα γιατί θα λιώσουν !!!


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :