Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Μπουρέκια σιροπιαστά με φύλλο κανταΐφι !!!



Τα σιροπιαστά έχουν τη δική τους γοητεία και αυτό το σιροπιαστό είναι απερίγραπτο… Θα το διαπιστώσετε μόλις το φτιάξετε !!!

Υλικά:   { Μερίδες: για 24 κομμάτια }

•► 800 γρ. φύλλο κανταΐφι
•► 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
•► φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο, για το γαρνίρισμα

Για τη γέμιση

•► 1 λίτρο γάλα
•► ¾ φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
•► 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
•► 6 αβγά
•► ½ φλιτζάνι βούτυρο
•► 1 βανίλια
•► 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι

•► 4 φλιτζάνια ζάχαρη
•► 3 φλιτζάνια νερό
•► χυμό και φλούδα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα της γέμισης: ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολίτσα και, όταν αρχίσει να βράζει, κατεβάζετε τη φωτιά και προσθέτετε τμηματικά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη σβολιάσει.

Ξαναβάζετε την κρέμα στη φωτιά κι ανακατεύετε. Όταν πήξει αρκετά, την αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα φλιτζάνι από την κρέμα που φτιάξατε, ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά αναμιγνύετε αυτό το μίγμα με την υπόλοιπη κρέμα στην κατσαρόλα, μέχρι να γίνει ομοιογενής και λεία.

Βάζετε την κατσαρόλα πάλι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, χωρίς όμως να πάρει βράση.

Την κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Σκεπάζετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε το κανταΐφι και το δουλεύετε με τα δάχτυλα για να ξεχωρίσουν οι ίνες του.

Κόβετε ένα κομμάτι από το κανταΐφι, όσο χρειάζεται για να χωρέσει σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού, και το στρώνετε έτσι ώστε να εξέχει λίγο από τις άκρες του φλιτζανιού και να μοιάζει με φωλιά.

Ρίχνετε στη μέση μία γεμάτη κουταλιά κρέμα και διπλώνετε το κανταΐφι πάνω από τη γέμιση. Γυρίζετε το φλιτζάνι ανάποδα σε λαδωμένο ταψί και αφήνετε το μπουρέκι ελεύθερο.

Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τοποθετώντας τα μπουρέκια έτσι ώστε να ακουμπάνε μεταξύ τους στο ταψί.

Ρίχνετε πάνω από κάθε μπουρέκι μια δυο κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού μαζί, περίπου για 6-7 λεπτά, και στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Βγάζετε τα μπουρέκια από το φούρνο και τα περιχύνετε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε να απορροφηθεί το σιρόπι και πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου.


Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Tina Web

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :