Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Μπουγάτσα γλυκιά με κρέμα και τυρί !!!



Κλασική και αγαπημένη πίτα που λατρεύουν φανατικά μικροί και μεγάλοι.

Τρώγεται ιδανικά χλιαρή προς ζεστή, πασπαλισμένη φυσικά με άφθονη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Υλικά:   { Μερίδες: για 20-24 κομμάτια }

•► 500 γρ. φύλλο κρούστας
•► 3 φλιτζάνια γάλα
•► 2/3 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
•► 4 αβγά
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 200 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
•► 4 κουτ. σούπας βούτυρο
•► ½ εως ¾ φλιτζανιού βούτυρο, για το άλειμμα των φύλλων
•► ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και, όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τμηματικά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.

Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η κρέμα και την αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τις 4 κουτ. σούπας βούτυρο και ανακατεύετε για να λιώσει.

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε την τριμμένη μυζήθρα.

Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το μίγμα στην κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία, πηχτή κρέμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Στρώνετε τα μισά φύλλα σε βουτυρωμένο στενόμακρο ταψί του φούρνου, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο και αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.

Απλώνετε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα πάλι με βούτυρο ενδιάμεσα.

Με κάθε φύλλο που στρώνετε από πάνω διπλώνετε και τις άκρες των κάτω φύλλων προς τα μέσα.

Τα τελευταία τρία φύλλα τα γυρίζετε από κάτω από τις άκρες του ταψιού, έτσι ώστε οι άκρες να είναι καλυμμένες καλά.

Ψήνετε την μπουγάτσα στο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με κανέλα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :