Χορταστικό και νηστίσιμο μπέργκερ όλο γεύση και άρωμα.
Θα το συνοδεύσουμε με τραγανά τσιπς πατάτας…!!!
Υλικά: { Για 4 Μερίδες }
Για το μπέργκερ
•► 4 ψωμάκια για μπέργκερ πολύσπορα
•► 4 μεγάλα φύλλα πράσινης σαλάτας
•► 4 φέτες ντομάτας
Για τα μπιφτέκια φάβας
•► 300 γρ. φάβα βρασμένη, κρύα
•► 200 γρ. πατάτες βρασμένες, κρύες
•► 4 κουτ. σούπας βρώμη
•► ½ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
•► ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
•► 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη ρεγγοσαλάτα
•► 100 γρ. αβγά ρέγγας ½ κρεμμύδι λευκό
•► 2 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
•► 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
•► 120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2-3 φέτες ψίχα ψωμιού μουλιασμένες, καλά στυμμένες
Για τα τσιπς πατάτας
•► 2 μεγάλες πατάτες
•► ρίγανη ξερή
•► ελαιόλαδο για τηγάνισμα
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Για τα μπιφτέκια: Βάζετε τις πατάτες και τη φάβα σε ένα μπολ και τα λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το μίγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια πλάθετε τέσσερα μπιφτέκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου. Κρατάτε τα μπιφτέκια στην άκρη ζεστά.
Για τη ρεγγοσαλάτα: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και τα αβγά της ρέγγας. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο τέλος δοκιμάζετε τη ρεγγοσαλάτα μήπως χρειάζεται λίγο χυμό λεμόνι ή λίγο λάδι ή λίγο ψωμί ακόμα, μέχρι να έρθει στην υφή και τη γεύση που επιθυμείτε.
Για τα τσιπς: Καθαρίζετε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια μαντολίνου ή με το πίλερ. Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό και τις ξεπλένετε για να φύγει το πολύ άμυλο.
Αυτή τη διαδικασία την κάνετε 2-3 φορές. Σουρώνετε, σκουπίζετε καλά και τις βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ρίχνετε τις πατάτες λίγες λίγες και τις τηγανίζετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζετε με αλάτι, ρίγανη και τις κρατάτε στην άκρη ζεστές.
Συναρμολόγηση: Κόβετε στη μέση τα ψωμάκια, βάζετε στο κάτω μέρος από ένα φύλλο σαλάτας, μία φέτα ντομάτας, ένα μπιφτέκι και τέλος από μία γεμάτη κουταλιά ρεγγοσαλάτας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για το μπέργκερ
•► 4 ψωμάκια για μπέργκερ πολύσπορα
•► 4 μεγάλα φύλλα πράσινης σαλάτας
•► 4 φέτες ντομάτας
Για τα μπιφτέκια φάβας
•► 300 γρ. φάβα βρασμένη, κρύα
•► 200 γρ. πατάτες βρασμένες, κρύες
•► 4 κουτ. σούπας βρώμη
•► ½ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
•► ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
•► 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη ρεγγοσαλάτα
•► 100 γρ. αβγά ρέγγας ½ κρεμμύδι λευκό
•► 2 κουτ. γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
•► 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
•► 120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2-3 φέτες ψίχα ψωμιού μουλιασμένες, καλά στυμμένες
Για τα τσιπς πατάτας
•► 2 μεγάλες πατάτες
•► ρίγανη ξερή
•► ελαιόλαδο για τηγάνισμα
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Για τα μπιφτέκια: Βάζετε τις πατάτες και τη φάβα σε ένα μπολ και τα λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το μίγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια πλάθετε τέσσερα μπιφτέκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου. Κρατάτε τα μπιφτέκια στην άκρη ζεστά.
Για τη ρεγγοσαλάτα: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και τα αβγά της ρέγγας. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο τέλος δοκιμάζετε τη ρεγγοσαλάτα μήπως χρειάζεται λίγο χυμό λεμόνι ή λίγο λάδι ή λίγο ψωμί ακόμα, μέχρι να έρθει στην υφή και τη γεύση που επιθυμείτε.
Για τα τσιπς: Καθαρίζετε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια μαντολίνου ή με το πίλερ. Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα μπολ με νερό και τις ξεπλένετε για να φύγει το πολύ άμυλο.
Αυτή τη διαδικασία την κάνετε 2-3 φορές. Σουρώνετε, σκουπίζετε καλά και τις βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, ρίχνετε τις πατάτες λίγες λίγες και τις τηγανίζετε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζετε με αλάτι, ρίγανη και τις κρατάτε στην άκρη ζεστές.
Συναρμολόγηση: Κόβετε στη μέση τα ψωμάκια, βάζετε στο κάτω μέρος από ένα φύλλο σαλάτας, μία φέτα ντομάτας, ένα μπιφτέκι και τέλος από μία γεμάτη κουταλιά ρεγγοσαλάτας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr