Ένα ζουμερό και πεντανόστιμο κέικ που αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους. Συνοδέψτε το ιδανικά με ένα φλιτζάνι αχνιστό καφέ ή τσάι !!!
Υλικά:   { Μερίδες: Για 1 ταψί διαμέτρου 28 εκ. }
•► 100 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•► 255 γρ. ζάχαρη
•► 75 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
•► 4 αβγά
•► 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 110 γρ. κρέμα γάλακτος
•► 1 λοβό βανίλιας
•► 1 & ½ γρ. αλάτι
•► 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
•► ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC.
Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τα αβγά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη βανίλια, “ξύνετε” τα σποράκια της, τα προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε ξανά και αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 28εκ.
Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν βάλετε μέσα το μίγμα.
Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσετε, να ξεκουραστεί.
Ψήστε την αμυγδαλόπιτα στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφήστε την να κρυώσει καλά, πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 100 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•► 255 γρ. ζάχαρη
•► 75 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
•► 4 αβγά
•► 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 110 γρ. κρέμα γάλακτος
•► 1 λοβό βανίλιας
•► 1 & ½ γρ. αλάτι
•► 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
•► ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC.
Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τα αβγά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη βανίλια, “ξύνετε” τα σποράκια της, τα προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε ξανά και αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 28εκ.
Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν βάλετε μέσα το μίγμα.
Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσετε, να ξεκουραστεί.
Ψήστε την αμυγδαλόπιτα στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφήστε την να κρυώσει καλά, πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου