Μια μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα και ξεχωριστό χαρακτήρα που ταιριάζει με τον πρωινό καφέ αλλά σερβίρεται άνετα και μετά από ένα επίσημο γεύμα.
Υλικά:   { Μερίδες: για ένα ταψί διαστάσεων 30x20 εκ }
•► 250 γρ. φύλλο κρούστας
•► 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
Για την κρέμα
•► 300 ml γάλα ζαχαρούχο
•► 350 ml νερό
•► 70 ml γρεναδίνη
•► 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•► 50 γρ. ζάχαρη
•► 1 αβγό
•► 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
•► ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
Για το πασπάλισμα
•► ζάχαρη άχνη
•► σπόρους από 1 κατακόκκινο ρόδι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη (από τα 100 γρ.) ένα ταψί διαστάσεων 30x20εκ. και απλώνετε ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα.
Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη και επαναλαμβάνετε με άλλα δύο φύλλα.
Συνεχίζετε απλώνοντας ένα ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο ή μαργαρίνη. Θα πρέπει να υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους.
Χαράζετε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για την κρέμα: Αναμιγνύετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, τη γρεναδίνη, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανιλίνη.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε λίγο το σιμιγδάλι με τα 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
Την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα με το γάλα. Ανακατεύετε με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20 λεπτά και έχουν ροδίσει ελαφρά και ρίχνετε αμέσως το μίγμα.
Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τα σποράκια του ροδιού.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 250 γρ. φύλλο κρούστας
•► 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
Για την κρέμα
•► 300 ml γάλα ζαχαρούχο
•► 350 ml νερό
•► 70 ml γρεναδίνη
•► 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•► 50 γρ. ζάχαρη
•► 1 αβγό
•► 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
•► ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
Για το πασπάλισμα
•► ζάχαρη άχνη
•► σπόρους από 1 κατακόκκινο ρόδι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη (από τα 100 γρ.) ένα ταψί διαστάσεων 30x20εκ. και απλώνετε ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα.
Αλείφετε με βούτυρο ή μαργαρίνη και επαναλαμβάνετε με άλλα δύο φύλλα.
Συνεχίζετε απλώνοντας ένα ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο ή μαργαρίνη. Θα πρέπει να υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους.
Χαράζετε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για την κρέμα: Αναμιγνύετε με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, τη γρεναδίνη, τη ζάχαρη, το αβγό και τη βανιλίνη.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε λίγο το σιμιγδάλι με τα 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
Την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μίγμα με το γάλα. Ανακατεύετε με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20 λεπτά και έχουν ροδίσει ελαφρά και ρίχνετε αμέσως το μίγμα.
Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 30 λεπτά επιπλέον. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τα σποράκια του ροδιού.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου