Μια πολύ γευστική, χειμωνιάτικη τάρτα, που συνδυάζει αρμονικά το μπρόκολο με τυριά και μουστάρδα και θα αρέσει πολύ σε χορτοφάγους και μη.
Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }
•► 1 φύλλο φρέσκια ζύμη για τάρτα
•► 500 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
•► 50γρ. blue cheese λιωμένο με πιρούνι
•► 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
•► 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 25 γρ. βούτυρο
•► 300 ml γάλα φρέσκο
•► 2 αβγά
•► 1-2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Ανοίγετε τη ζύμη για τάρτα σε πάχος 2 χιλ. και την απλώνετε σε ένα ταψί διαμέτρου 23-25εκ. Σκεπάζετε τη ζύμη με ένα κομμάτι λαδόκολλα κομμένη στα μέτρα της, ρίχνετε από πάνω φασόλια για βάρος και προψήνετε την τάρτα για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ σοτάρετε το κρεμμύδι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά επιπλέον. Βράζετε το μπρόκολο σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζετε καλά.
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο κι αφού λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και το ψήνετε για λίγο ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτετε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το λιωμένο bleu cheese και την τριμμένη γραβιέρα εκτός φωτιάς. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε τη μουστάρδα και τα αβγά. Κατόπιν, προσθέτετε και το μπρόκολο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε με το μίγμα την τάρτα, πασπαλίζετε από πάνω με το κεφαλοτύρι και ψήνετε την τάρτα για 20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της τάρτας. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.
Tips:
Εάν είναι η εποχή και βρείτε μικρά σπαράγγια μπορείτε να τα προσθέσετε στην συνταγή.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 φύλλο φρέσκια ζύμη για τάρτα
•► 500 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
•► 50γρ. blue cheese λιωμένο με πιρούνι
•► 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
•► 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 25 γρ. βούτυρο
•► 300 ml γάλα φρέσκο
•► 2 αβγά
•► 1-2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Ανοίγετε τη ζύμη για τάρτα σε πάχος 2 χιλ. και την απλώνετε σε ένα ταψί διαμέτρου 23-25εκ. Σκεπάζετε τη ζύμη με ένα κομμάτι λαδόκολλα κομμένη στα μέτρα της, ρίχνετε από πάνω φασόλια για βάρος και προψήνετε την τάρτα για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ σοτάρετε το κρεμμύδι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά επιπλέον. Βράζετε το μπρόκολο σε άφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζετε καλά.
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο κι αφού λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και το ψήνετε για λίγο ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτετε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το λιωμένο bleu cheese και την τριμμένη γραβιέρα εκτός φωτιάς. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε τη μουστάρδα και τα αβγά. Κατόπιν, προσθέτετε και το μπρόκολο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε με το μίγμα την τάρτα, πασπαλίζετε από πάνω με το κεφαλοτύρι και ψήνετε την τάρτα για 20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της τάρτας. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.
Tips:
Εάν είναι η εποχή και βρείτε μικρά σπαράγγια μπορείτε να τα προσθέσετε στην συνταγή.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου