Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ραβανί αρωματισμένο με πορτοκάλι !!!



Ένα από τα πιο δημοφιλή σιροπιαστά γλυκά της ελληνικής παράδοσης, αρωματισμένο διακριτικά με πορτοκάλι.

Υλικά:   { Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 28εκ. }

Για το ραβανί

•► 130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 130 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 100 ml γάλα
•► 70 ml κρέμα γάλακτος 35%
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► 7 αβγά
•► 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σιρόπι

•► 700 γρ. ζάχαρη
•► 400 ml νερό
•► ½ λεμόνι
•► 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνετε το σιρόπι να πάρει βράση σε μεσαία θερμοκρασία. Μετά από 8 λεπτά, αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Μετά φτιάχνετε το ραβανί: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και αφού ενσωματωθεί σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Στη συνέχεια ενσωματώνετε το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

Απλώνετε το τελικό μείγμα σε ελαφρώς βουτυρωμένο σκεύος, διαμέτρου 28cm και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρει ξανθό χρώμα.

Μόλις βγάλετε το ραβανί από το φούρνο, το σιροπιάζετε κατευθείαν με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρετε σκέτο ή με μια μπάλα παγωτού.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Φωτογραφία/ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :