Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Χορτοφαγικό παστίτσιο ...αλα OliveMagazine !!



Αυτή η συνταγή για παστίτσιο δεν έχει κάτι να ζηλέψει από την κλασική και μόλις τη φτιάξετε θα δείτε πόσο δίκιο έχουμε !!!

Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }

•► 1 πακέτο πένες ή μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
•► λίγο τριμμένο τυρί για το ψήσιμο
•► αλάτι

Για τη σάλτσα των λαχανικών

•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► ½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
•► 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
•► 1 μέτριο καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
•► 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

•► 8 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 & ½ λίτρο γάλα
•► 3 αβγά
•► ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο
•► μοσχοκάρυδο τριμμένο
•► αλάτι, πιπέρι λευκό

Εκτέλεση:

Για τη σάλτσα των λαχανικών:
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το καρότο και σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη.

Σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνετε τον μαϊντανό κι επιπλέον αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο.

Στο μεταξύ, βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα τα ζυμαρικά αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με τη σάλτσα των λαχανικών και ανακατεύετε. Τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζετε την μπεσαμέλ.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο χρώμα, και το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Κρατάτε δυο τρεις κουταλιές της σούπας από το γάλα για να το ανακατέψετε με τα αβγά, και το υπόλοιπο το προσθέτετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη σβολιάσει.

Βάζετε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε την κρέμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύετε τα αβγά με το γάλα που κρατήσατε και τα προσθέτετε.

Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενωθούν οι κρόκοι στην κρέμα. Τέλος, προσθέτετε το τριμμένο τυρί και το μοσχοκάρυδο ανακατεύετε καλά.

Περιχύνετε το φαγητό με την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον τυρί και ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :