Ζουμερή, χρυσαφένια και μοσχοβολιστή, αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι ο ιδανικός τρόπος να ολοκληρώσετε ένα όμορφο γεύμα.
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 ταψί διαμέτρου 28cm }
Για την πορτοκαλόπιτα
•► 4 αβγά
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 230 γρ. αραβοσιτέλαιο
•► 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
•► ξύσμα από 2 πορτοκάλια
•► 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 500 γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
•► 450 γρ. νερό
•► 500 γρ. ζάχαρη
•► 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.
Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Δείτε κι΄αυτό… 24 φρουτένια -& πιο light- γλυκά που θα λατρέψεις !!!
olivemagazine.gr
Για την πορτοκαλόπιτα
•► 4 αβγά
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 230 γρ. αραβοσιτέλαιο
•► 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
•► ξύσμα από 2 πορτοκάλια
•► 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 500 γρ. φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
•► 450 γρ. νερό
•► 500 γρ. ζάχαρη
•► 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.
Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Δείτε κι΄αυτό… 24 φρουτένια -& πιο light- γλυκά που θα λατρέψεις !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου