Η νηστεία με τις κατάλληλες επιλογές -γλυκές και αλμυρές- στο τραπέζι μπορεί να είναι πολύ απολαυστική.
Φτιάχνουμε λοιπόν νόστιμα κεκάκια που οι μεγαλύτεροι θα συνδυάσουμε με ένα φλιτζάνι καφέ και οι μικροί μας φίλοι με ένα ποτήρι ζεστή σοκολάτα ή το γάλα τους.
Υλικά:
•► 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
•► λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
•► 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
•► ½ φλιτζάνι νερό
•► 200 γρ. ζάχαρη καστανή
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► ξύσμα από 2 πορτοκάλια
•► 4 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
•► 4 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη κορινθιακή
•► 4 κουτ. σούπας σταφίδα σουλτανίνα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC και τοποθετείτε δώδεκα χάρτινες θήκες για μάφιν μέσα σε ένα ειδικό ταψάκι με δώδεκα υποδοχές.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τις ξανθές, τις μαύρες σταφίδες και τα καρύδια με δύο κουταλιές της σούπας από το μίγμα με το αλεύρι.
Σε τρίτο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού να ενωθούν καλά.
Ρίχνετε το μίγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος, ανακατεύετε μέσα και το μίγμα με τις σταφίδες και μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες των μάφιν.
Ψήνετε τα κεκάκια στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
•► λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
•► 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
•► ½ φλιτζάνι νερό
•► 200 γρ. ζάχαρη καστανή
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► ξύσμα από 2 πορτοκάλια
•► 4 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
•► 4 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη κορινθιακή
•► 4 κουτ. σούπας σταφίδα σουλτανίνα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC και τοποθετείτε δώδεκα χάρτινες θήκες για μάφιν μέσα σε ένα ειδικό ταψάκι με δώδεκα υποδοχές.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τις ξανθές, τις μαύρες σταφίδες και τα καρύδια με δύο κουταλιές της σούπας από το μίγμα με το αλεύρι.
Σε τρίτο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού να ενωθούν καλά.
Ρίχνετε το μίγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος, ανακατεύετε μέσα και το μίγμα με τις σταφίδες και μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες των μάφιν.
Ψήνετε τα κεκάκια στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου