Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ροδακινόπιτα ανάποδη με μέλι.. Νοστιμότατη !!



Μία ροδακινόπιτα που φέρνει τα πάνω-κάτω στο τραπέζι σας, αφού ψήνετε ανάποδα, με τα ροδάκινα στη βάση του ταψιού και τη ζύμη από πάνω και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους με τη γλύκα της.

Της ταιριάζει πολύ το παγωτό βανίλια και το καϊμάκι !!!

Υλικά:   { Μερίδες: για ένα στρογγυλό ταψί 28-30εκ. }

•► 5 ροδάκινα μεγάλα, σφιχτά
•► 100 γρ. μέλι
•► 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη), παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
•► 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 3 αβγά
•► 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•► 3 κουτ. σούπας καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη
•► 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•► 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•► 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
•► 2 καψουλάκια βανίλια σε σκόνη
•► 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Πλένετε και κόβετε τα ροδάκινα σε μέτριους κύβους, περίπου των 2εκ., χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το φτερό τη ζάχαρη με τα 250γρ. βουτύρου, για 2 - 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα.

Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μίγμα το σιμιγδάλι, την τριμμένη καρύδα και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά ακόμη, σε χαμηλή ταχύτητα.

Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύετε το μίγμα με μία μαρίζ.

Σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 28-30εκ. σκορπίζετε τα κομματάκια παγωμένου βουτύρου και ραντίζετε με το μέλι.

Απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί τα κομμάτια των ροδάκινων και από πάνω αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσατε στο μίξερ.

Ισιώνετε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε τη ροδακινόπιτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνετε τη ροδακινόπιτα να κρυώσει ελαφρώς, για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα, ώστε τα ροδάκινα να βρίσκονται από πάνω.

Σερβίρετε τη ροδακινόπιτα χλιαρή, ή την αφήνετε να κρυώσει τελείως, πριν την κόψετε σε κομμάτια. Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Tips:

•► Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πούδρα αμυγδάλου με ίση ποσότητα από τριμμένα φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ.

•► Με την ίδια συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε και ανάποδη μηλόπιτα, στην οποία αντί για μέλι μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ίση ποσότητα πετιμέζι.


Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video... ...



Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Η Συνταγή απο Ντίνα Νικολάου

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also like … …

•► Δείτε Όλες τις συνταγές της Ντίνας Νικολάου.

•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ.

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :