Μία ροδακινόπιτα που φέρνει τα πάνω-κάτω στο τραπέζι σας, αφού ψήνετε ανάποδα, με τα ροδάκινα στη βάση του ταψιού και τη ζύμη από πάνω και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους με τη γλύκα της.
Της ταιριάζει πολύ το παγωτό βανίλια και το καϊμάκι !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για ένα στρογγυλό ταψί 28-30εκ. }
•► 5 ροδάκινα μεγάλα, σφιχτά
•► 100 γρ. μέλι
•► 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη), παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
•► 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 3 αβγά
•► 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•► 3 κουτ. σούπας καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη
•► 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•► 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•► 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
•► 2 καψουλάκια βανίλια σε σκόνη
•► 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε τα ροδάκινα σε μέτριους κύβους, περίπου των 2εκ., χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το φτερό τη ζάχαρη με τα 250γρ. βουτύρου, για 2 - 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μίγμα το σιμιγδάλι, την τριμμένη καρύδα και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά ακόμη, σε χαμηλή ταχύτητα.
Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύετε το μίγμα με μία μαρίζ.
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 28-30εκ. σκορπίζετε τα κομματάκια παγωμένου βουτύρου και ραντίζετε με το μέλι.
Απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί τα κομμάτια των ροδάκινων και από πάνω αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσατε στο μίξερ.
Ισιώνετε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε τη ροδακινόπιτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνετε τη ροδακινόπιτα να κρυώσει ελαφρώς, για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα, ώστε τα ροδάκινα να βρίσκονται από πάνω.
Σερβίρετε τη ροδακινόπιτα χλιαρή, ή την αφήνετε να κρυώσει τελείως, πριν την κόψετε σε κομμάτια. Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Tips:
•► Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πούδρα αμυγδάλου με ίση ποσότητα από τριμμένα φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ.
•► Με την ίδια συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε και ανάποδη μηλόπιτα, στην οποία αντί για μέλι μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ίση ποσότητα πετιμέζι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► Δείτε Όλες τις συνταγές της Ντίνας Νικολάου.
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ.
olivemagazine.gr
•► 5 ροδάκινα μεγάλα, σφιχτά
•► 100 γρ. μέλι
•► 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη), παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
•► 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 3 αβγά
•► 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
•► 3 κουτ. σούπας καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη
•► 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
•► 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•► 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
•► 2 καψουλάκια βανίλια σε σκόνη
•► 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε τα ροδάκινα σε μέτριους κύβους, περίπου των 2εκ., χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το φτερό τη ζάχαρη με τα 250γρ. βουτύρου, για 2 - 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα.
Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
Στη συνέχεια, ρίχνετε στο μίγμα το σιμιγδάλι, την τριμμένη καρύδα και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά ακόμη, σε χαμηλή ταχύτητα.
Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύετε το μίγμα με μία μαρίζ.
Σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 28-30εκ. σκορπίζετε τα κομματάκια παγωμένου βουτύρου και ραντίζετε με το μέλι.
Απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί τα κομμάτια των ροδάκινων και από πάνω αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσατε στο μίξερ.
Ισιώνετε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε τη ροδακινόπιτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αφήνετε τη ροδακινόπιτα να κρυώσει ελαφρώς, για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα, ώστε τα ροδάκινα να βρίσκονται από πάνω.
Σερβίρετε τη ροδακινόπιτα χλιαρή, ή την αφήνετε να κρυώσει τελείως, πριν την κόψετε σε κομμάτια. Πριν τη σερβίρετε, μπορείτε να την πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Tips:
•► Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πούδρα αμυγδάλου με ίση ποσότητα από τριμμένα φουντούκια, αλεσμένα στο μπλέντερ.
•► Με την ίδια συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε και ανάποδη μηλόπιτα, στην οποία αντί για μέλι μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ίση ποσότητα πετιμέζι.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video... ...
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Η Συνταγή απο Ντίνα Νικολάου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also like … …
•► Δείτε Όλες τις συνταγές της Ντίνας Νικολάου.
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ.
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου