Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο- το πιο αρωματικό & με την πιο φίνα επίγευση γλυκό !!!



Είναι κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο ωραία γλυκά κουταλιού με μοναδικό άρωμα και εκπληκτική επίγευση.

Το γλυκό περγαμόντο φτιάχνεται αυτή την εποχή, που τα φρούτα του είναι σε φάση συγκομιδής και μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στη λαϊκή ή σε φρουταγορές.

Μάλιστα μπορείτε, εφόσον το περγαμόντο χρειάζεται πριν γίνει γλυκό τρίψιμο στον τρίφτη, να χρησιμοποιήσετε τα τρίματα της φλούδας του για να φτιάξετε και λικέρ.

Υλικά:

•► 7 περγαμόντα αρκετά μεγάλα, υπολογίστε η φλούδα που θα προκύψει να είναι πάνω από 600 γραμμάρια
•► 1 κιλό ζάχαρη
•► 1 & ½ κούπα νερό
•► Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλύνετε καλά τα φρούτα και στη συνέχεια με λεπτό τρίφτη αφαιρέστε επάνω επάνω το κίτρινο μέρος της φλούδας τους.

Αν σας δυσκολεύει το τρίψιμο μπορείτε να το κάνετε και με μαχαίρι αρκεί να μην προχωρήσετε βαθιά και αφαιρέσετε το τμήμα που χρειαζόμαστε για το γλυκό.

Στη συνέχεια όπως αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια, κάνουμε το ίδιο και στα περγαμόντα χαράσσοντας όλη την επιφάνεια τους σε 3-4 λωρίδες.

Ακολούθως προσθέτουμε νερό να καλύπτει τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και βάζουμε στο μάτι αφήνοντας περίπου 10 λεπτά, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.

Σουρώνουμε και γεμίζουμε με κρύο νερό την κατσαρόλα αφήνοντας τις φλούδες να κρυώσουν ώστε μετά να τις κόψουμε σε μικρότερα, μακρόστενα, κομμάτια

Όταν ολοκληρώσουμε, βάζουμε πάλι στο μάτι να βράσουν για να ξεπικρίσουν ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία για τουλάχιστον 2 ακόμα φορές, χωρίς να είναι απαραίτητο να αφήνουμε για 10 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα βράσει. Αρκούν 5-6 λεπτά κάθε φορά.

Μετά τον τρίτο βρασμό δοκιμάζουμε να δούμε αν έχει φύγει η πικράδα τους κι αν διαπιστώσουμε πως είναι όπως θέλουμε στραγγίζουμε καλά (αν όχι αφήνουμε τις φλούδες σε κρύο νερό όλο το βράδυ ή τις βράζουμε μια ακόμα φορά).

Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με 1,5 κούπα νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Όταν το σιρόπι αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ τις φλούδες μέσα στο σιρόπι.

Την επόμενη μέρα ολοκληρώνουμε το ψήσιμο μέχρι να δούμε το σιρόπι να έχει δέσει. Πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε και το λεμόνι.

Τοποθετούμε το γλυκό όπως είναι ζεστό σε ζεστά-αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα να φύγει ο αέρας τους.



Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

e-storieskritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :