Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Σοκαλατόπιτα "κόλαση" με απλά υλικά
και παρασκευή στην κατσαρόλα !!!



Σε όσους αρέσουν οι σοκολατόπιτες και θέλουν να δοκιμάσουν ένα γλυκό που θα τους μείνει αξέχαστο, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν να φτιάξουν την παρακάτω συνταγή της Εβίτας.

Χωρίς υπερβολή πρόκειται για μια σοκολατόπιτα που δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως.

Αυτό βέβαια είναι κακό αν πρέπει να κρατήσεις μακριά σου τις θερμίδες αλλά καλό όταν έχεις παρέα και θέλεις να της προσφέρεις ένα γλυκό που θα ανεβάσει το ζαχαροπλαστικό σου επίπεδο στα ύψη και θα αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια.

Το γλυκό αυτό τρώγεται ιδανικά ζεστό, όμως και κρύο δεν είναι κακό ενώ η παρασκευή του δεν είναι δύσκολη.

Απλά χρειάζεται λίγο παραπάνω προσπάθεια στο χτύπημα του μίγματος με σύρμα ώστε να μην κρατήσει σβώλους και να ενσωματωθούν, χωρίς να καούν, τα αυγά.

Υλικά:

•► 150 ml νερό
•► 250 γραμ. βούτυρο (βιτάμ, ή άλλο αυτής της κατηγορίας)
•► 450 γραμ. ζάχαρη
•► 2-3 κουταλιές κονιάκ
•► 2 βανίλιες
•► 6 κουταλιές σούπας κακάο
•► 4 αυγά
•► 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες και το κακάο, το οποίο προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει για να μη σβολιάσει.

Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση ενώ τα ανακατεύουμε. Όταν αρχίσει το μίγμα να εμφανίζει φουσκάλες στην επιφάνεια του το κατεβάζουμε από την κουζίνα και κρατάμε στην άκρη μια κούπα του, περίπου 300 ml.

Προηγουμένως έχουμε χωρίσει τα αυγά , χτυπώντας τους κρόκους χωριστά και τα ασπράδια επίσης ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Σταδιακά προσθέτουμε στο μίγμα που έχουμε κατεβάσει από το μάτι της κουζίνας το αλεύρι με το μπέικιν, ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, για να μην έχει σβώλους.

Ακολούθως ρίχνουμε μέσα και τους χτυπημένους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να γίνει ενιαίο και λείο το μίγμα μας.

Μετά το βάζουμε ξανά για λίγο (3-4 λεπτά) στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε στη συνέχεια την κατσαρόλα μας και, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε μέσα και τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στο μίγμα.

Βάζουμε σε ένα μέτριου μεγέθους ταψί, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει για να μην κολλήσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου μία ώρα.

Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο προσθέτουμε, όπως είναι ζεστό, το μείγμα του υλικού με το κακάο που έχουμε κρατήσει στην άκρη και πλέον μπορούμε να απολαύσουμε το σοκολατένιο κολασμένο δημιούργημα μας.




Καλή Επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

e-storieskritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :