Η διάσημη Καταλανική σάλτσα Romesco με πιπεριές, αμύγδαλα και ψωμί είναι ιδανική συνοδός για το ψητό κρέας όπως τα κόντρα φιλέτα μοσχαριού.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 4 κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια, 250γρ. το καθένα
•► 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
Για τη σάλτσα
•► 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες στα τέσσερα, χωρίς τα σπόρια
•► 1 πιπεριά κόκκινη τσίλι
•► 2 πιπεριές πράσινες μεγάλες, κομμένη στα δύο, χωρίς τα σπόρια
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► ½ κρεμμύδι κόκκινο κομμένο στα τέσσερα
•► 1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη στα τέσσερα
•► ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
•► 2 κουτ. σούπας ψίχα από άσπρο ψωμί
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, ανακινείτε το ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.
Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα και το ψωμί. Προσθέτετε το ξίδι και 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάτε ξανά και αλατοπιπερώνετε.
Αλείφετε τα φιλέτα με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο μπάρμπεκιου και από τις δύο πλευρές όπως τα προτιμάτε, ελαφρά ή μέτρια ψημένα.
Πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και πιπέρι και τα σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 4 κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια, 250γρ. το καθένα
•► 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
Για τη σάλτσα
•► 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες στα τέσσερα, χωρίς τα σπόρια
•► 1 πιπεριά κόκκινη τσίλι
•► 2 πιπεριές πράσινες μεγάλες, κομμένη στα δύο, χωρίς τα σπόρια
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► ½ κρεμμύδι κόκκινο κομμένο στα τέσσερα
•► 1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη στα τέσσερα
•► ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
•► 2 κουτ. σούπας ψίχα από άσπρο ψωμί
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, ανακινείτε το ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.
Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα και το ψωμί. Προσθέτετε το ξίδι και 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάτε ξανά και αλατοπιπερώνετε.
Αλείφετε τα φιλέτα με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο μπάρμπεκιου και από τις δύο πλευρές όπως τα προτιμάτε, ελαφρά ή μέτρια ψημένα.
Πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και πιπέρι και τα σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Όλες οι συνταγές της Ιωάννας Σταμούλου !!!
•► Όλες οι συνταγές του Ηλία Μαμαλάκη !!!
•► Όλες οι συνταγές της Γεωργίας Κοφινά !!!
•► Όλες οι συνταγές της Tinas Webb !!!
•► Έτοιμο το Κυριακάτικο τραπέζι !!!
•► Το μενού της εβδομάδας !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για χαλβά του μπακάλη !!!
•► Συνταγές και άρθρα για σοκολάτα !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου