Υπέροχη και απόλυτα σοκολατένια πίτα. Η ζεστή σάλτσα ολοκληρώνει την απόλαυση.
Υλικά: { Για 1 Ταψάκι }
•► 225 γρ. βούτυρο
•► 225 γρ. κουβερτούρα
•► 450 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
•► 4 αβγά
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 150 γρ. αλεύρι, μαλακό
•► 75 γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
•► 750 ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα.
Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και βράζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι.
Έπειτα ρίχνετε από πάνω σταδιακά την καυτή κρέμα ανακατεύοντας την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Μόλις βγει από το φούρνο ζεστή η σοκολατόπιτα την περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Tips:
•► Η σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι ζεστή όταν θα περιχύσουμε με αυτήν τη ζεστή σοκολατόπιτα.
•► Η σοκολατόπιτα θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να την κόψουμε χωρίς να σπάσει.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 225 γρ. βούτυρο
•► 225 γρ. κουβερτούρα
•► 450 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
•► 4 αβγά
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 150 γρ. αλεύρι, μαλακό
•► 75 γρ. καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 500 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
•► 750 ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα αβγά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχετε λιώσει. Ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος την καρυδόψιχα.
Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Βάζετε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε ένα μπολ και βράζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι.
Έπειτα ρίχνετε από πάνω σταδιακά την καυτή κρέμα ανακατεύοντας την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Μόλις βγει από το φούρνο ζεστή η σοκολατόπιτα την περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας.
Tips:
•► Η σάλτσα σοκολάτας πρέπει να είναι ζεστή όταν θα περιχύσουμε με αυτήν τη ζεστή σοκολατόπιτα.
•► Η σοκολατόπιτα θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά για να την κόψουμε χωρίς να σπάσει.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Δείτε κ. α. Συνταγές του Δημήτρη Χρονόπουλου
•► Δείτε κ. α. Συνταγές της Γεωργίας Κοφινά
•► Συνταγές και άρθρα για κέικ λαδιού !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Κλασικός μπακλαβάς !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου