Arancini λέγονται αυτές οι γεμιστές ρυζοκροκέτες, που σημαίνει πορτοκαλάκια στα ιταλικά.
Πράγματι, είναι αρκετά μεγάλες αυτές οι κροκέτες που αφού παναριστούν και τηγανιστούν αποκτούν υπέροχο πορτοκαλί χρώμα που τις κάνει να μοιάζουν με πορτοκαλάκια.
Υλικά:   { Μερίδες: για 10 κομμάτια }
Για τις ρυζοκροκέτες
•► 2 κούπες μαγειρεμένο ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
•► 1 αβγό
•► 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό πικάντικο τυρί
•► 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
•► 10 μικρά κυβάκια φρέσκια μοτσαρέλα
Για το πανάρισμα
•► αλεύρι
•► 1 αβγό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας γάλα για το πανάρισμα
•► τρίμματα ψίχας ψωμιού για το πανάρισμα
•► λάδι για το τηγάνισμα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τις κροκέτες: Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το αβγό, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν μια μάζα.
Πλάθουμε 10 μπαλάκια, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, βάζουμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα και ξαναπλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Πανάρουμε τις κροκέτες πρώτα με αλεύρι, τις βουτάμε στο μίγμα αβγού και μετά στα ψίχουλα του ψωμιού.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κροκέτες τραγανές και να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε μαζί με κάποια σάλτσα όπως σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί.
Tips:
•► Όσο πιο λίγα κομμάτια βάλουμε μέσα στο λάδι που τηγανίζουμε τόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα έχουμε γιατί θα κρατάει το λάδι τη θερμοκρασία του και θα γίνουν τραγανές.
•► Επίσης αν βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά θα είναι πιο εύκολο το πλάσιμο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τις ρυζοκροκέτες
•► 2 κούπες μαγειρεμένο ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
•► 1 αβγό
•► 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό πικάντικο τυρί
•► 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
•► 10 μικρά κυβάκια φρέσκια μοτσαρέλα
Για το πανάρισμα
•► αλεύρι
•► 1 αβγό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας γάλα για το πανάρισμα
•► τρίμματα ψίχας ψωμιού για το πανάρισμα
•► λάδι για το τηγάνισμα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τις κροκέτες: Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το αβγό, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν μια μάζα.
Πλάθουμε 10 μπαλάκια, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, βάζουμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα και ξαναπλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Πανάρουμε τις κροκέτες πρώτα με αλεύρι, τις βουτάμε στο μίγμα αβγού και μετά στα ψίχουλα του ψωμιού.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κροκέτες τραγανές και να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε μαζί με κάποια σάλτσα όπως σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί.
Tips:
•► Όσο πιο λίγα κομμάτια βάλουμε μέσα στο λάδι που τηγανίζουμε τόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα έχουμε γιατί θα κρατάει το λάδι τη θερμοκρασία του και θα γίνουν τραγανές.
•► Επίσης αν βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά θα είναι πιο εύκολο το πλάσιμο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also like… …
•► 10 μέρη στην Αθήνα για απίστευτες μακαρονάδες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για το σπανάκι !!!
•► Η Ρώμη τρώει στο δρόμο !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου