Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Χουνκιάρ μπε(γ)εντί με τας κεμπάπ...
αλα OliveMagazine !!!



Ένα πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας του οποίου το όνομα σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “ο Σουλτάνος ευχαριστήθηκε”.

Έτσι λοιπόν θα το ευχαριστηθείτε κι εσείς, όπως ο Σουλτάνος που το πρωτοδοκίμασε.

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }

Για το τας κεμπάπ

•► 800 γρ. μοσχάρι, σε μικρά κομματάκια (τας κεμπάπ)
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
•► 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
•► 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•► 2 νεροπότηρα ζωμό κρέατος (φρέσκο ή από κύβο βιολογικό)

Για τον πουρέ μελιτζάνας

•► 4 μελιτζάνες φλάσκες
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 1 νεροπότηρο κασέρι τριμμένο
•► αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

•► 500 ml γάλα
•► 3 κουτ. σούπας αλεύρι
•► 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση:

Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε κατσαρόλα με το φρέσκο βούτυρο. Όταν πάρει χρώμα προσθέτετε το μοσχαράκι και συνεχίζετε μέχρι να πάρει κι αυτό χρώμα.

Ρίχνετε το κρεατόζουμο, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας, να τραβήξει τα ζουμιά του και να δέσει η σάλτσα του φαγητού.

Αν έχετε παλιά κουζίνα ψήνετε τις μελιτζάνες εκεί, αφού πρώτα στρώσετε το μεγάλο μάτι με διπλό αλουμινόχαρτο (προσοχή, οι κεραμικές εστίες αποκλείονται!).

Αν δεν έχετε, τότε ψήνετε τις μελιτζάνες σε γκαζάκι (βάζετε επίσης αλουμινόχαρτο κάτω από το γκαζάκι γιατί θα τρέχουν ζουμιά). Μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ του φούρνου σας γυρίζοντάς τες όταν καψαλίζεται η μια πλευρά τους.

Σε κάθε περίπτωση τις ψήνετε καλά μέχρι να καεί η φλούδα τους. Αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε σε μπολ με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνετε την μπεσαμέλ: Βάζετε το βούτυρο και το αλεύρι και το ψήνετε μέχρι να ξανθίσει. Έπειτα προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσει.

Εφόσον είναι έτοιμη η μπεσαμέλ, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη μελιτζάνα την οποία λιώνετε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές.

Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε στο μίγμα σας το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τη γεύση σας. Ανακατεύετε πολύ καλά.

Το χουνκιάρ μπε(γ)εντί είναι έτοιμο για το σερβίρισμα: Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζετε στο κέντρο τον πουρέ μελιτζάνας (χουνκιάρ) που ετοιμάσατε και στο κέντρο του προσθέτετε το κρέας σας (τας κεμπάπ) σε μικρή ποσότητα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like... ...

•► Δείτε κι άλλες Συνταγές της Σιμόνης Καφίρη

•► Πολίτικη σαλάτα granola !!!

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :