Αυτή η γλυκιά πίτα είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό κέικ λαδιού, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά και για να διώξετε με το καλό τις… απογευματινές υπογλυκαιμίες.
Καλοφάγωτη και να φανερωθεί η τύχη σας !!!!
Υλικά:   { Για 28 τεμάχια }
•► 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουτ. γλυκού σόδα
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 1 & ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι λάδι (προτιμήστε ελαιόλαδο)
•► ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
•► ½ φλιτζάνι νερό
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 1 φλιτζάνι σταφίδες (άσπρες ή μαύρες) ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
•► ½ φλιτζάνι κοπανισμένη καρυδόψιχα
•► ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 3 λεπτά και προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα και σταματάτε το μίξερ.
Προσθέτετε πρώτα το μίγμα του αλευριού και το ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθεί. Μετά ρίχνετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά για να αναμιχθούν στο μίγμα.
Αδειάζετε και στρώνετε το μίγμα σε ένα λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνετε τη φανουρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.
Αφήνετε τη φανουρόπιτα να κρυώσει πρώτα και ύστερα την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► Δείτε κ. α. Συνταγές της Γεωργίας Κοφινά
•► Συνταγές και άρθρα για κέικ λαδιού !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Κλασικός μπακλαβάς !!!
olivemagazine.gr
•► 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουτ. γλυκού σόδα
•► ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
•► 1 & ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι λάδι (προτιμήστε ελαιόλαδο)
•► ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
•► ½ φλιτζάνι νερό
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 1 φλιτζάνι σταφίδες (άσπρες ή μαύρες) ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
•► ½ φλιτζάνι κοπανισμένη καρυδόψιχα
•► ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 3 λεπτά και προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα και σταματάτε το μίξερ.
Προσθέτετε πρώτα το μίγμα του αλευριού και το ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθεί. Μετά ρίχνετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε καλά για να αναμιχθούν στο μίγμα.
Αδειάζετε και στρώνετε το μίγμα σε ένα λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι στρογγυλό ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνετε τη φανουρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.
Αφήνετε τη φανουρόπιτα να κρυώσει πρώτα και ύστερα την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Δείτε κ. α. Συνταγές της Γεωργίας Κοφινά
•► Συνταγές και άρθρα για κέικ λαδιού !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Κλασικός μπακλαβάς !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου