Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Εκμέκ κανταΐφι... αλα OliveMagizine !!!



Το πολίτικο εκμέκ είναι ένα σιροπιασμένο ψωμί σαν τσουρέκι και το σερβίρουν με καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα!!!

Η δική μας παραλλαγή έχει για βάση του κανταΐφι σιροπιασμένο κι από πάνω αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Υλικά:   { Για 12 Μερίδες }

Για τη βάση

•► 400 γρ. κανταΐφι
•► 220 γρ. βούτυρο φρέσκο

Για το σιρόπι

•► 3 ποτήρια ζάχαρη
•► 3 ποτήρια νερό
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Για την κρέμα

•► 7 κρόκους αβγού
•► 6 ποτήρια γάλα
•► 1 ποτήρι ζάχαρη
•► 7 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
•► 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
•► 1 λοβό βανίλιας ή ξύσμα 1 λεμονιού

Για το γαρνίρισμα

600 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί με 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα ή φιλέ, καβουρδισμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.

Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το περιχύνετε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι: , βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά. Στο τέλος προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό πάνω στο ψημένο κανταΐφι και αφήνετε να απορροφηθεί.

Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Ρίχνετε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός ή αβγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το κορνφλάουρ, το σιμιγδάλι, το γάλα και τη βανίλια ή το ξύσμα του λεμονιού και τοποθετείτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα (προσοχή, δεν πρέπει να πάρει βράση).

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Αφαιρείτε το λοβό βανίλιας. Με κοφτερό μαχαιράκι το χαράζετε κατά μήκος και ξύνετε για να πέσουν τα σποράκια του στην κρέμα.

Περιχύνετε την επιφάνεια του σιροπιασμένου κανταϊφιού με την κρέμα και την αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Πριν το σερβίρετε, καλύπτετε την επιφάνεια με τη σαντιγί και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

•► You might also Like… … Άλλες Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :