Μία ξεχωριστή συνταγή για μπακαλιάρο φούρνου, με εξωτικά αρώματα. Τρώγεται και ζεστός και κρύος, συνοδεία πράσινης σαλάτας και με μερικά ποτήρια παγωμένο ρούμι !!!
Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }
•► 1 & ½ κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρ., καθαρισμ. & κομμένο σε μερίδες
•► 5 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες
•► 1 & ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 6 σκελίδες σκόρδο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► χυμό από 1 μοσχολέμονο
•► 2 φλιτζάνια γαλέτα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζάνι ρούμι
•► πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στο μπλέντερ το ένα φλιτζάνι από το ελαιόλαδο, τις έξι σκελίδες σκόρδο, τους χυμούς του λεμονιού και του μοσχολέμονου. Τα χτυπάτε να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα και μ’ αυτό μαρινάρετε το φιλεταρισμένο και ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο για 2 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε ένα μέτριο ταψί φούρνου, απλώνετε στον πάτο του τις ροδέλες του κρεμμυδιού και βάζετε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου στριμωχτά και όση μαρινάδα δεν απορρόφησε.
Κατόπιν, σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη γαλέτα, το δυόσμο, τον άνηθο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μ’ αυτό το μίγμα πασπαλίζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και στη συνέχεια τα ραντίζετε με το ρούμι.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι λάδι, σκεπάζετε το ταψί με λαδόχαρτο και ψήνετε για μισή ώρα στο φούρνο. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 20 λεπτά ακόμα και μέχρι η κρούστα να γίνει ροδοκόκκινη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 & ½ κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρ., καθαρισμ. & κομμένο σε μερίδες
•► 5 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες
•► 1 & ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 6 σκελίδες σκόρδο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► χυμό από 1 μοσχολέμονο
•► 2 φλιτζάνια γαλέτα
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζάνι ρούμι
•► πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στο μπλέντερ το ένα φλιτζάνι από το ελαιόλαδο, τις έξι σκελίδες σκόρδο, τους χυμούς του λεμονιού και του μοσχολέμονου. Τα χτυπάτε να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα και μ’ αυτό μαρινάρετε το φιλεταρισμένο και ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο για 2 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Παίρνετε ένα μέτριο ταψί φούρνου, απλώνετε στον πάτο του τις ροδέλες του κρεμμυδιού και βάζετε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου στριμωχτά και όση μαρινάδα δεν απορρόφησε.
Κατόπιν, σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη γαλέτα, το δυόσμο, τον άνηθο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μ’ αυτό το μίγμα πασπαλίζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και στη συνέχεια τα ραντίζετε με το ρούμι.
Περιχύνετε με το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι λάδι, σκεπάζετε το ταψί με λαδόχαρτο και ψήνετε για μισή ώρα στο φούρνο. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 20 λεπτά ακόμα και μέχρι η κρούστα να γίνει ροδοκόκκινη.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like... ...
•► Δείτε πώς θα ξαρμυρίσετε τον παστό μπακαλιάρο !!!
•► Όλες οι Συνταγές απο Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυρόπιτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για κοτόπουλο !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου