Με αυτό το κέικ θα τους εντυπωσιάσετε όλους. Αξίζει... Φτιάξτε το !!!
Υλικά:
•► 3 μεγάλα αυγά
•► 225 γρ. ζάχαρη
•► 225 αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
•► 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•► 125 γρ βούτυρο μαλακό
•► 100 γρ μαργαρίνη
•► 300 γρ φρέσκιες φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
•► 250 ml κρέμα γάλακτος πιο παχύρρευστη
•► Μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα κέικ 20cm.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν, το βούτυρο, τη μαργαρίνη μέχρι να αναμειχθούν Καλά και να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στη μέση αν είναι έτοιμο γιατί ο χρόνος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σχεδόν στη μέση.
Χτυπάμε τη σαντιγί μας να είναι έτοιμη. Τοποθετούμε σε πιατέλα το κάτω μέρος του κέικ, αλείφουμε μαρμελάδα και τοποθετούμε φέτες από φράουλες αν θέλουμε.
Βάζουμε σαντιγί να το καλύψουμε. Κρατάμε λίγη σαντιγί για στόλισμα.
Τοποθετούμε προσεκτικά το άλλο κομμάτι του κέικ και στολίζουμε όπως θέλουμε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mageirikikaisintages
•► 3 μεγάλα αυγά
•► 225 γρ. ζάχαρη
•► 225 αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
•► 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•► 125 γρ βούτυρο μαλακό
•► 100 γρ μαργαρίνη
•► 300 γρ φρέσκιες φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
•► 250 ml κρέμα γάλακτος πιο παχύρρευστη
•► Μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα κέικ 20cm.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν, το βούτυρο, τη μαργαρίνη μέχρι να αναμειχθούν Καλά και να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στη μέση αν είναι έτοιμο γιατί ο χρόνος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σχεδόν στη μέση.
Χτυπάμε τη σαντιγί μας να είναι έτοιμη. Τοποθετούμε σε πιατέλα το κάτω μέρος του κέικ, αλείφουμε μαρμελάδα και τοποθετούμε φέτες από φράουλες αν θέλουμε.
Βάζουμε σαντιγί να το καλύψουμε. Κρατάμε λίγη σαντιγί για στόλισμα.
Τοποθετούμε προσεκτικά το άλλο κομμάτι του κέικ και στολίζουμε όπως θέλουμε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Ελενα Ψυλλιά/ Οι χρυσοχέρες –ηδες
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
mageirikikaisintages
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου