Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Τούρτα μανταρινιού με μους μασκαρπόνε...
αλα OliveMagazine !!!



Ο ιδανικός τρόπος για να “γλυκάνετε” τους αγαπημένους σας μετά από ένα επίσημο ή και απλό κάλεσμα για καφέ.

Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }

Για το παντεσπάνι

•► 150 γρ. ασπράδια (περίπου από 5 αβγά)
•► 140 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα

Για τη μους μασκαρπόνε

•► 1 φλιτζάνι μασκαρπόνε
•► 2 φλιτζάνια χυμό μανταρινιών
•► 6 ασπράδια
•► 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
•► 9 φύλλα ζελατίνας
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα

•► 5-6 κλημεντίνες ή μανταρίνια (τις φλούδες)
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι χυμό από κλημεντίνες ή μανταρίνια

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι:
χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και, μόλις αρχίσουν να πήζουν, ρίχνετε τη μισή άχνη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε λίγη λίγη την υπόλοιπη άχνη.

Όταν πήξει, ρίχνετε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε με πλαστική σπάτουλα με απαλές κινήσεις, κυκλικά και από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα διαμέτρου 20εκ. σκεπασμένη με λαδόκολλα ή σε στρογγυλό ή τετράγωνο τσέρκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει.

Για τη μους: χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Τη στύβετε καλά. Τη βάζετε μέσα σε μια κουτάλα για σερβίρισμα σούπας και την κρατάτε πάνω από νερό που βράζει μέχρι να λιώσει με τον ατμό.

Ανακατεύετε τη λιωμένη ζελατίνα στο χυμό των μανταρινιών.

Χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και προσθέτετε το χυμό με απαλές κινήσεις. Ανακατεύετε τη σαντιγί με το μίγμα του μασκαρπόνε και προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντάς την με μια πλαστική σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

Ρίχνετε τη μους πάνω στο παντεσπάνι και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 6-7 ώρες τουλάχιστον.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις φλούδες: ψιλοκόβετε τις φλούδες των φρούτων με ψαλίδι σαν σπιρτόξυλα και τις βράζετε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το νερό δυο τρεις φορές, για να ξεπικρίσουν.

Τις σουρώνετε, τις βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό και τις ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιροπάκι. Ξεφορμάρετε τη μους σε πιατέλα και γαρνίρετε την επιφάνειά της με τις φλούδες των μανταρινιών.

Tips:

•► Προτιμώ να φτιάχνω αυτό το γλυκό με μανταρίνια Χίου γιατί είναι πιο αρωματικά. Φτιάχνω πάντα γλυκάκι τις φλούδες των μανταρινιών που καταναλώνουμε στο σπίτι και το διατηρώ σε βάζα, όπως τα γλυκά του κουταλιού, για να τις χρησιμοποιήσω και να αρωματίσω πολλά επιδόρπια… Όταν δεν είναι η εποχή τους, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κλημεντίνες ή πορτοκάλια.

•► Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μασκαρπόνε με στραγγιστό γιαούρτι.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

You might also Like ... ...

•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου

•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!

•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!

•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!

•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!

•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!

•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε

•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :