Ένα σοκολατένιο και αφράτο γλυκάκι που κλείνει ιδανικά κάθε τραπέζι και κρύβει μέσα του μία φρουτένια έκπληξη.
Υλικά:   { Για 10 Μερίδες }
•► 6 αβγά
•► 300 γρ. σοκολάτα μαύρη, σε κομματάκια
•► 270 γρ. βούτυρο αγελάδος
•► 35 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 4 αχλάδια κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε 10 πυρίμαχα μπολάκια και τοποθετείτε 3 κομμάτια αχλάδι μέσα στο κάθε μπολ.
Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα.
Όταν διογκωθούν σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μοιράζετε τα αχλάδια στα πυρίμαχα μπολάκια και προσθέτετε το μίγμα της σοκολάτας, ώστε να καλύπτει τα 2/3 του σκεύους. Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα πυρίμαχα σκεύη στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.
Tips:
•► Το μίγμα στα μπολάκια μπορεί να διατηρηθεί έως και 1 ημέρα στο ψυγείο πριν τα ψήσετε.
•► Αν βρείτε πολύ μικρά αχλάδια, μπορείτε να αφαιρέσετε από κάτω τα κουκούτσια τους προσεκτικά με μαχαιράκια και να τα βάλετε μέσα στα πυρίμαχα σκεύη ολόκληρα ή κομμένα στη μέση.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 6 αβγά
•► 300 γρ. σοκολάτα μαύρη, σε κομματάκια
•► 270 γρ. βούτυρο αγελάδος
•► 35 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 4 αχλάδια κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε 10 πυρίμαχα μπολάκια και τοποθετείτε 3 κομμάτια αχλάδι μέσα στο κάθε μπολ.
Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα.
Όταν διογκωθούν σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ.
Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Μοιράζετε τα αχλάδια στα πυρίμαχα μπολάκια και προσθέτετε το μίγμα της σοκολάτας, ώστε να καλύπτει τα 2/3 του σκεύους. Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα πυρίμαχα σκεύη στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.
Tips:
•► Το μίγμα στα μπολάκια μπορεί να διατηρηθεί έως και 1 ημέρα στο ψυγείο πριν τα ψήσετε.
•► Αν βρείτε πολύ μικρά αχλάδια, μπορείτε να αφαιρέσετε από κάτω τα κουκούτσια τους προσεκτικά με μαχαιράκια και να τα βάλετε μέσα στα πυρίμαχα σκεύη ολόκληρα ή κομμένα στη μέση.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
You might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου !!!
•► Συνταγές και άρθρα για αγκιναρόπιτα !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τηγανίτα !!!
•► Τυρόπιτα σφολιάτας με φέτα, ανθότυρο & δυόσμο !!!
•► Συνταγές και άρθρα για σπανακόπιτα !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου