Ένα λαχταριστό κέικ που μπορείτε να φτιάξετε όχι μόνο με μύρτιλλα αλλά με όποιο φρούτο θέλετε, αφού όλα τους ταιριάζουν με το γιαούρτι και τη λευκή σοκολάτα.
Υλικά:   { Μερίδες: για 1 φόρμα για κέικ }
•► 160 γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•► 280 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 250 γρ. αλεύρι 55%
•► 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 2 αβγά
•► 190 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► ξύσμα από 2 λεμόνια
•► 150 γρ. μύρτιλλα φρέσκα
•► 80 γρ. σοκολάτα λευκή, σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζετε σε ένα σκεύος το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών και ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.
Προσθέτετε και τα αβγά ένα- ένα και αφού ενσωματωθούν στο μίγμα, χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Προσθέτετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου το μίγμα να αποκτήσει μια λεία υφή.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε τα μύρτιλα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Τοποθετείτε τα ειδικά χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς μοιράζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν.
Βγάζετε το ταψάκι με τα κεκάκια από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά τα ξεφορμάρετε μαζί με τα χαρτάκια τους.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 160 γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
•► 280 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 250 γρ. αλεύρι 55%
•► 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► 2 αβγά
•► 190 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► ξύσμα από 2 λεμόνια
•► 150 γρ. μύρτιλλα φρέσκα
•► 80 γρ. σοκολάτα λευκή, σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κοσκινίζετε σε ένα σκεύος το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών και ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα με το φτερό μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.
Προσθέτετε και τα αβγά ένα- ένα και αφού ενσωματωθούν στο μίγμα, χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Προσθέτετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε να ανακατεύετε ώσπου το μίγμα να αποκτήσει μια λεία υφή.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε τα μύρτιλα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Τοποθετείτε τα ειδικά χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς μοιράζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να φουσκώσουν.
Βγάζετε το ταψάκι με τα κεκάκια από το φούρνο, τα αφήνετε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μετά τα ξεφορμάρετε μαζί με τα χαρτάκια τους.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου