Βάση από ωραία τριφτή ζύμη, γεμισμένη με βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και διακοσμημένη με δροσερά φρούτα εποχής.
Χρησιμοποιήστε διάφορα φρούτα ή ένα με δύο που προτιμάτε περισσότερο !!!
Υλικά:   { Για 10 Μερίδες }
Για τη ζύμη
•► 125 γρ. βούτυρο 82%
•► 80 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 175 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 1 αβγό
•► 1 κρόκο αβγού
•► ½ λοβό βανίλιας
•► ελάχιστο αλάτι
Για την κρέμα
•► 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 3 κρόκους αβγών
•► 500 ml γάλα πλήρες
•► 50 γρ. κορν φλάουερ
•► 1 λοβό βανίλια
•► 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση, τον ανοίγετε κατά μήκος και “ξύνετε” με κοφτερό μαχαιράκι τα μισά από τα σποράκια του. Τα ρίχνετε στο μίξερ.
Βάζετε στο μίξερ το φτερό και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα, το βούτυρο, με τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αβγό, το κροκάδι και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια ωραία και εύπλαστη ζύμη.
Τη βάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε καλά για να μην πάρει αέρα και ξεραθεί και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. (Αυτό θα σας διευκολύνει στο άνοιγμα με τον πλάστη).
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την πατάτε πάνω σε πάγκο να γίνει πλατιά και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Με τη βοήθεια πλάστη την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο στο μέγεθος μιας ταρτιέρας διαμ. 25 εκ.
Ξεκολλάτε την πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα, τη στρώνετε έτσι ώστε να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά της και ξεκολλάτε και τη δεύτερη λαδόκολλα.
Με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω και την τρυπάτε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
Ετοιμάζετε την κρέμα: Κόβετε κατά μήκος τη βανίλια, την ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια της με ένα κοφτερό μαχαιράκι.
Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα στην οποία έχετε βάλει τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα να ζεσταθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αβγών για να το αραιώσετε και έπειτα το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.
Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Μόλις η κρέμα πατισερί κρυώσει, την ανακατεύετε με ένα σύρμα για να αφρατέψει και ανακατεύετε μέσα και την σαντιγί.
Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα και την γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Για τη ζύμη
•► 125 γρ. βούτυρο 82%
•► 80 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 175 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 1 αβγό
•► 1 κρόκο αβγού
•► ½ λοβό βανίλιας
•► ελάχιστο αλάτι
Για την κρέμα
•► 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 3 κρόκους αβγών
•► 500 ml γάλα πλήρες
•► 50 γρ. κορν φλάουερ
•► 1 λοβό βανίλια
•► 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση, τον ανοίγετε κατά μήκος και “ξύνετε” με κοφτερό μαχαιράκι τα μισά από τα σποράκια του. Τα ρίχνετε στο μίξερ.
Βάζετε στο μίξερ το φτερό και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα, το βούτυρο, με τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αβγό, το κροκάδι και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια ωραία και εύπλαστη ζύμη.
Τη βάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε καλά για να μην πάρει αέρα και ξεραθεί και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. (Αυτό θα σας διευκολύνει στο άνοιγμα με τον πλάστη).
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την πατάτε πάνω σε πάγκο να γίνει πλατιά και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
Με τη βοήθεια πλάστη την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο στο μέγεθος μιας ταρτιέρας διαμ. 25 εκ.
Ξεκολλάτε την πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα, τη στρώνετε έτσι ώστε να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά της και ξεκολλάτε και τη δεύτερη λαδόκολλα.
Με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω και την τρυπάτε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
Ετοιμάζετε την κρέμα: Κόβετε κατά μήκος τη βανίλια, την ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια της με ένα κοφτερό μαχαιράκι.
Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα στην οποία έχετε βάλει τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα να ζεσταθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αβγών για να το αραιώσετε και έπειτα το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.
Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Μόλις η κρέμα πατισερί κρυώσει, την ανακατεύετε με ένα σύρμα για να αφρατέψει και ανακατεύετε μέσα και την σαντιγί.
Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα και την γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγλη από Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου