Υπέροχα, αλμυρά κεκάκια για το πρωινό σας, που αρέσουν πολύ και στα παιδιά και γίνονται ιδανική πρόταση για το κολατσιό στο σχολείο.
Υλικά:   { Μερίδες: για 12 μάφιν }
•► 100 ml ελαιόλαδο ελαφρύ + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
•► 2 κολοκύθια μέτρια, σε κυβάκια
•► 4 αβγά
•► 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 120 ml κρέμα γάλακτος
•► 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
•► 200 γρ. ανθότυρο, σε μικρά κομμάτια
•► ½ ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
•► 50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ελαφρώς μία φόρμα με 12 υποδοχές για μάφιν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τις δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα κυβάκια των κολοκυθιών για 4-5 λεπτά. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αβγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα. Προσθέτετε τα 100ml ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και το ανθότυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και, αν θέλετε, τις ελιές, και ανακατεύετε καλά με τη σπάτουλα.
Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες θήκες και ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα μάφιν να ροδίσουν καλά και να φουσκώσουν.
Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά, τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα !!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
•► 100 ml ελαιόλαδο ελαφρύ + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
•► 2 κολοκύθια μέτρια, σε κυβάκια
•► 4 αβγά
•► 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 120 ml κρέμα γάλακτος
•► 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
•► 200 γρ. ανθότυρο, σε μικρά κομμάτια
•► ½ ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
•► 50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ελαφρώς μία φόρμα με 12 υποδοχές για μάφιν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τις δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα κυβάκια των κολοκυθιών για 4-5 λεπτά. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αβγά με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα. Προσθέτετε τα 100ml ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα και το ανθότυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και, αν θέλετε, τις ελιές, και ανακατεύετε καλά με τη σπάτουλα.
Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες θήκες και ψήνετε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα μάφιν να ροδίσουν καλά και να φουσκώσουν.
Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά, τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα !!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.grYou might also Like ... ...
•► Όλες οι Συνταγές από Ντίνα Νικολάου !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Σιμόνη Καφίρη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ελένη Ψυχούλη !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Χρονόπουλος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Γεωργία Κοφινά !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ηλίας Μαμαλάκης !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Δημήτρης Σκαρμούτσος !!!
•► Όλες οι Συνταγές από Ιωάννα Σταμούλου
•► Όλες οι Συνταγές από Ανδρέας Λαγός !!!
•► 6 παγωμένες συνταγές που θα σε δροσίσουν !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τάρτες !!!
•► Συνταγές και άρθρα για τυροπιτάκια !!!
•► Συνταγές και άρθρα για πεϊνιρλί !!!
•► 24 φρουτένια-& πιο light-γλυκά που θα λατρέψεις !!!
•► 18 πολίτικα γλυκά που δεν χορταίνουμε ποτέ !!!
•► Συνταγές και άρθρα για μασκαρπόνε
•► Συνταγές και άρθρα για πίτες !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου